Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-24

Stjärnan tvåmålsskytt när HIF slog AIK

Henrik Larsson och Helsingborg trivs mot AIK.

Stjärnan gjorde två mål när HIF vann med 3–2 på Olympia.

Hemmalaget Helsingborg dominerade den första halvleken mot serieledarna AIK. Men trots det spelmässiga övertaget, såg HIF ut att gå mot en mållös pausvila.

Henke målskytt

Då slog Andreas Landgren till och sköt 1–0 i den 44:e minuten. Mindre än två minuter senare ökade Henrik Larsson på ledningen, efter att AIK:s målvakt Daniel Örlund helt missbedömt hans frispark.

– Vi är ganska blasé under den första halvleken. Och så kan det inte vara när det är toppmatch, säger AIK:s lagkapten Nils-Eric Johansson till ppv.

– Det är två riktiga skitmål.

AIK fick igång sitt spel under andra halvlek och Dulee Johnson slog in reduceringen efter en hörna. Men mitt i gästernas jakt på en kvittering, slog Henrik Larsson till igen. Veteranen rakade in returen på Makondeles stolpskott. AIK-spelarna ville ha målet till offside, men domaren godkände målet.

AIK nära att kvittera

AIK – som har varit väldigt stabila i försvarsspelet – har nu släppt in sex mål i dubbelmötena med Helsingborg.

Matchen fick sedan liv igen, när Dulee Johnson snappade upp ett misslyckat skott, höll i och rundade Daniel Andersson i HIF-kassen.

AIK saknade inte heller chanser att kvittera. Men Helsingborg höll undan i slutminuterna och tog säsongens andra seger mot AIK.