Mellberg startade som vänsterback för RB Salzburg mot Sparta Prag.

Olof Mellbergs son har fått speltid i ligan i inledningen av säsongen och fick även förtroendet i CL-premiären under onsdagskvällen.

Utbytt

Det blev en jobbig match borta mot Sparta Prag.

Mellberg la inga fingrar emellan och gick in hårt i tacklingarna, men byttes ut i paus när hemmalaget ledde med 2–0.

När Victor Olatunji gjorde 2–0-målet strax innan halvtid spelade Mellberg bort bollen och upphävde sedan offsiden när en passning gick fram till Olatunji.

”Gör väldigt ont”

Sparta Prag, som tog sig till CL genom playoff mot Malmö FF, vann matchen med 3–0.

– Det är väldigt svårt att sammanfatta matchen med några ord. Det är extremt bittert. Vi hade förväntat oss mer och förväntningarna var höga. Det gör väldigt ont, säger Salzburg-målvakten Janis Blaswich till österrikiska Canal Plus.

Ytterligare en svensk spelade i Champions League under kvällen.

Anfallaren Gustaf Nilsson, 27, startade för sitt Club Brugge hemma mot Borussia Dortmund och byttes ut i mitten av andra halvlek vid ställningen 0–0. Sedan rasade Club Brugge ihop och föll med 0–3 mot förra årets CL-finalist.