PSG:s mardröm

Publicerad 2014-08-11

Tvingade till träningsmatch – då skadade sig stjärnan

PSG skulle ”bara spela av” vänskapsmatchen de tvingats till mot Napoli.

Det slutade med att nyckelspelaren Thiago Silva skadade sig redan efter 13 minuter.

Paris-klubben får trösta sig med en 2-1-seger efter att Zlatan Ibrahimovic gjort ett av målen.

När Paris Saint-Germain värvade Ezequiel Lavezzi från Napoli för två år sedan skrev klubbarna in att en vänskapsmatch ska spelas i Neapel som en del av avtalet. Den skulle ha genomförts förra säsongen men sköts upp på grund av oro kring säkerheten efter att Edinson Cavani då genomfört en kontroversiell övergång klubbarna emellan.

Olämpligt tillfälle

På måndagen tvingades därför PSG resa till Italien för att till sist spela av matchen, kallad ”Acqua Lete Cup” efter en av Napolis sponsorer. Ett olämpligt tillfälle för Paris-klubben som inlett sin ligasäsong och möter Bastia i den andra omgången redan på lördag.

– Det är bara att åka dit och spela av den – sedan åka hem igen, beskrev Zlatan Ibrahimovic sin inställning till matchen i appen Zlatan Unplugged.

Zlatan målskytt

Svensken inledde matchen på bänken och tvingades därifrån se försvarsgeneralen Thiago Silva skada sig. Brassen försökte sig på en klack efter 13 minuter men det slutade med att 29-åringen fick hjälpas av med höger ben kraftigt lindat.

Publiken i Neapel gav Lavezzi stora ovationer inför matchen samtidigt som Cavani, enligt Gazzetta dello Sport, möttes med spridda burop. Cavani fick sedan en halvlek innan Zlatan Ibrahimovic byttes in och knappt tio minuter efter inhoppet satte 1-1.

PSG vann matchen med 2-1 sedan Javier Pastore avgjort. Gonzalo Higuain noterades för Napolis mål.