Det blev ingen skräll på ett kokande Söderstadion.

Helsingborg blev numret för stort för ett vilt kämpande Hammarby.

Rasmus Jönsson avgjorde i 80:e och fixade en liten revansch för det allsvenska debaclet.

– Det känns jävligt skönt, säger hjälten.

Det var ett kokande Söderstadion som bar fram ett vilt kämpande Hammarby i cupfinalen.

Helsingborg försökte och försökte men hade svårt att få hål på skrällgänget. Det skulle dröja ända till den 80 minuten innan en slumpboll letade sig fram till Rasmus Jönsson och vidare i mål.

Hammarby pressat i inledningen

Helsingborg inledde som förväntat och tog kommandot. Gerndt och Sundin hotade med djupledslöpningar.

Hammarbys mittbackar, Marcus Törnstrand och José Monteiro tvingades mota några farliga inspel. Men Hammarby gnagde sig in i matchen.

Furuseth, Castro Tello och Maic Sema hade ett par halvkluriga kombinationer som nästan, men bara nästan, räckte hela vägen till frilägen.

Sundin hade hetaste chansen

Nära halvtid fick Helsingborg halvlekens hetaste chans. Efter flipper i straffområdet rann bollen genom till en fri Erik Sundin, som krånglade sig till ett skottläge. Men Hammarbys målvakt, Johannes Hopf, räddade med knäna liggande raklång i luften.

– Vi gjorde en hyfsad första halvlek, höll 0-0 och Helsingborg blev frustrerade, säger Petter Furuseth till TV4 i halvtid.

Just Furuseth var inblandad i en straffsituation då Erik Sundin föll över hans utsträckta ben, men domaren, som tillät en tuff nivå, valde att fria.

Hopf räddade Hammarby

Andra halvlek inleddes med ett skott från Gashi som Hopf med nöd och näppe tippade i ribban. Strax där efter rann Castro-Tello igenom till ett friläge på andra sidan men Pär Hansson räddade.

Och det satte ribban för en halvlek med högt tempo och chanser åt båda håll. Hopf fick stå för flera kvalificerade räddningar. När han inte räddade gick Helsingborgs skott på Hammarby-ben, vid sidan av mål eller över.

Jönsson sköt cupguldet till Hif

Och det var just ett Hammarbyben som spelade fram till Helsingborgs första mål med tio minuter kvar att spela. Ett skott gick på inbytte Gerrbrand, studsade ut till Jönsson, och den fria anfallaren satte bara till bredsidan.

– Just nu känns det jävligt gött. Det är vi som skapar chanserna så det känns som en rättvis seger, säger segerskytten till TV4.

Efter matchen fick Hammarby ta emot fansens hyllningar.