Gjorde två av målen i 3–1-segern mot FC Mika

Henke lobbar in sitt andra mål.

Henrik Larsson räddade Helsingborg från fiasko i kvalet till Europa League.

Stjärnan gjorde två av målen i 3–1-segern mot armeniska FC Mika.

För första gången sedan VM-kvalmatchen mot Danmark den 6 juni var Henrik Larsson tillbaka i matchsammanhang.

Och efter en trög första halvlek slog ”Henke” till direkt i den andra halvleken. I den 50:e minuten sprang han i djupled, vann en närkamp och chippade elegant in ledningsmålet.

En kvart senare kom dock kallduschen.

Slog till på tilläggstid

Ulysses Montenegro drog efter en hörna till från distans. Bollen satt otagbart i det vänstra krysset.

Helsingborg såg sedan länge ut att få nöja sig med 1–1 i den första kvalmatchen till Europa League.

Men återigen var det Henrik Larsson som klev fram. ”Henke” kom loss på vänsterkanten och chippade ännu en gång över målvakten. Målet kom först i den 86:e minuten.

På tilläggstid gjorde sedan Erik Sundin 3–1, vilket ändå får ses som ett bra resultat inför returen.

Den matchen spelas i Jerevan, Armenien, om en vecka.

Innan Helsingborg når Europa League måste man gå igenom tre kvalrundor och en play off-runda.