Hoppet lever – tack vare Ronaldos uppvisning

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-05-06

Jösses, vilken uppvisning.

En makalös insats av Cristiano Ronaldo gav tre mål och tre poäng för Real Madrid mot Mallorca i kväll.

Guldracet lever i La Liga efter 4-1-segern.

I helgen var de illa ute mot Osasuna.

Men de redde ut läget, vände och vann tack vare två mål av Christiano Ronaldo.

I går var Real Madrid illa ute igen.

Tre vackra mål

Men de redde ut läget, vände och vann tack vare en fenomenal uppvisning av Cristiano Ronaldo.

Med tre vackra mål ordnade portugisen lika många och lika viktiga poäng till Real Madrid.

Huvudstadslaget är en poäng efter Barcelona när två omgångar återstår av La Ligas titelrace.

Men det var tabellfyran Mallorca som startade matchen bäst. Laget inledde i ett rasande tempo och skapade flera lägen mot Casillas i inledningen.

Och efter 15 minuter sköt formtoppade Aritz Aduriz in ledningsmålet snyggt framspelad av anfallspolaren Victor Casadesus.

Tio minuter senare var det dags för Cristiano Ronaldo att presentera sig på Ono Estadi.

Sergio Ramos slog en underbar crossboll till Ronaldo som lät bollen studsa en gång innan han nästan drömskt vackert lobbade in kvitteringsmålet över utrustade Mallorcamålvakten Dudo Aouate.

I andra halvlek fortsatte portugisens succé.

En poäng skiljer

I den 57:e minuten fick han återigen en perfekt passning från Ramos, tog emot bollen på bröstet och placerade sedan in 2-1-målet med tån.

Även Ronaldos tredje mål för kvällen bar en fet snyggstämpel. Anfallaren dribblade bort tre Mallorcaförsvarare innan han sköt in 3-1 från nära håll.

Ronaldos 25:e mål för säsongen.

I 82:a minuten fullbordades förnedringen av normalt hemmastarka Mallorca när Gonzalo Higuain chippade in 4-1.

Ett slutresultat som definitivt sänder varningssignaler till Zlatan, Messi och de andra världsstjärnorna i Barcelona.

När två omgångar återstår skiljer det en poäng mellan rivalerna.

Real Madrids hopp står med största sannolikhet på att Sevilla tar poäng av Barcelona i helgen.