Tre mål av Jordan Ayew och 4-0 mot Sydkorea i genrepet.

– Vi vill ha USA! skanderade fansen efter nattens storseger.

Ghana står inför en av VM:s på förhand häftigaste grupper och tar sig an Tyskland, Portugal och USA i Brasilien.

16 juni väntar öppningsmatchen mot amerikanerna – och dit kommer Ghana med ett starkt självförtroende.

Genrepet inför VM slutade nämligen med storseger.

Jordan Ayew, 22, gjorde tre mål när Ghana besegrade Sydkorea med övertygande 4–0.

Majeed skadad

Ayew kom in i den fjärde minuten när den allsvenske bekantingen Waris Majeed tvingades utgå med en benskada. Ersättaren hittade nätet efter bara tio minuter på planen och följde upp målet med ytterligare två fullträffar. Asamoah Gyan gjorde det fjärde målet och de ghananska fansen på i en i övrigt gles arena i Miami njöt av storsegern.

De skickade med en uppmaning inför premiären.

– Vi vill ha USA! skanderade supportrarna.

Ghanas förbundskapten James Appiah var nöjd med insatsen – men menar att laget inte riktigt är redo för öppningsmatchen.

– Det är fint att vi vinner, men det finns fortfarande en del att jobba på, säger han enligt Fox Sports.

Trendbrott

Segern var trots allt ett trendbrott efter två raka 1–0-förluster mot Montenegro respektive Holland.

– Korea attackerade bra. När man spelar mot snabba spelare, måste man vara försiktig bakåt. Men vi utnyttjade våra kontringslägen på ett bra sätt, säger Appiah.

Sydkorea inleder sitt VM mot Ryssland 17 juni.