Manager Mancinis maktdemonstration

Publicerad 2011-10-01

Skällde ut tränare, fryste ut Dzeko och krossade Blackburn

”Jag har kontroll” var Roberto Mancinis budskap inför matchen mot Blackburn,

Sedan bjöd italienaren på en maktdemonstration när hans Manchester City krossade Blackburn med 4-0.

En match problemmakarna Carlos Tevez och Edin Dzeko (inhopp först efter 89 minuter) petades från av Mancini.

Det har stormat rejält i Manchester City de senaste dagarna. Carlos Tevez har skickats hem till Argentina efter att ha vägrat hoppa in i veckans Champions League-match mot Bayern München. I samma match hamnade dessutom anfallspartner Edin Dzeko i en dispyt med managern Roberto Mancini.

Dzeko fick sitta kvar

Inför matchen mot Blackburn var därför pressen stor på Mancini som hade ett tydligt budskap: ”Jag har kontroll”. Det var italienarens ord inför matchen och under kampen visade han det tydligt.

Sergio Agüero skadade sig redan efter 28 minuter. Mancini hade då Edin Dzeko på bänken men valde att låta bosniern sitta kvar och istället släppa in mittfältaren Samir Nasri.

Inhopparna målskyttar

– Första målet var nyckeln. Det var ganska likt mitt första mål för City mot Sunderland. En skruvad boll är lite av mitt kännetecken. Det var ett viktigt mål för mig. Det lugnade alla och vi började spela då, säger Johnson till BBC.

De tillresta City-fansen jublade sedan våldsamt när Mario Balotelli stötte in 2-0 på volley, fint framspelad av Samir Nasri. Kameran zoomade under firandet in Mancini på bänken men han var i full färd med att skälla ut en av sina hjälptränare.

Inhopparna Nasri och Stefan Savic avgjorde sedan definitivt matchen med 3-0 efter 74 minuter och 4-0 efter 87 samtidigt som Dzeko blev kvar på bänken till den 89:e minuten.

Det är ingen tvekan om vem som bestämmer i City och Mancini har nu lett laget till 19 poäng på sju matcher.