Gjorde två när Barca tog viktig seger mot Villarreal

Det är Leo Messis facit efter toppmötet med Villarreal.

Argentinaren stänkte in två när Barcelona vann och gick upp i ligaledning.

– Jag är mycket nöjd, säger Pep Guardiola.

I tre möten i rad i ligan hade Villarreal lämnat Camp Nou med minst en poäng. Men den sviten sprack i går.

Barça tog tidigt ledningen efter mål av David Villa. När Messi senare sprang sig ren och spelade fram till Pedro som bara hade att lägga in bollen trodde de flesta att tvåan var klar.

Pep blev vansinnig

Men domaren blåste av det regelrätta målet för offside. Direkt efter kontrade Villarreal in kvitteringen när Nilmar gjorde en soloprestation. Pep Guardiola blev vansinnig på bänken.

I andra halvlek fick Messi revansch. Argentinaren hade återigen lekstuga med Villarreals försvar tillsammans med Pedro och med en kylig chipp kunde Messi näta – för sjunde matchen i rad.

Gick om Real Madrid

Med åtta minuter kvar att spela kom nästa mål från superstjärnan. Den här gången höll han sig framme när Pedros skott touchade ett Villarreal-ben och dök ner framför mål. Messi gled fram och skarvade in 3-1.

Barcelona gick i och med segern om Real Madrid i toppen av tabellen, men Mourinho och gänget har en match mindre spelad.

– Jag är mycket nöjd, säger Barca-coachen Guardiola som innan matchen varnade för Villareal.