United hakar på i toppen

Publicerad 2011-12-19

’Svackan’ tycks avlägsen: ”Ser inte bakåt”

De åkte ur Champions League och det pratades om en svacka.

Men granskar vi fakta: Manchester United har sedan förlusten mot City tagit 19 ligapoäng av 21 möjliga och som en bonus har dessutom Wayne Rooney vaknat.

Borta mot QPR gjorde han mål – efter 52 sekunder.

Utmanare 1 Jubel efter att Wayne Rooney hittat nätet redan efter 52 sekunder. United vann till slut med 2–0 efter att Michael Carrick gjorde sitt första mål på nästan två år. ”Han är i en fantastisk form”, säger Alex Ferguson.

I slutet av oktober var chocken ett faktum.

Lillebror Manchester City körde då över sin lokalantagonist United på självaste Old Trafford med 6–1 och det pratades om att resultatet tydligt manifesterade ett maktskifte i norra England.

Förlusterna: historia

Men frågan är om inte den slutsatsen i så fall drogs något snabbt.

Om vi bortser från debaclet i Champions League och fokuserar på ligan har Manchester United sedan dess spelat sju matcher, vunnit sex och kryssat en.

– Vi är inte immuna mot förluster, men vi vill givetvis inte förlora de stora matcherna. Men det ligger i den här klubbens natur att inte se bakåt. Förlusterna (mot Basel i CL och Manchester City i ligan) tillhör historien nu och vi ser framåt. Vi sitter inte och gnäller, vi gör något åt det. Och det har spelarna gjort, säger Alex Ferguson.

Spelarna i allmänhet, Wayne Rooney i synnerhet.

Bröt torkan

Borta mot Queens Park Rangers gjorde 26-åringen nämligen mål – efter endast 52 sekunder.

Rooney nickade ut bollen till Antonio Valencia på kanten, sökte sig in i straffområdet och språngnickade vackert in lednings-målet.

Tio minuter in i den andra halvleken fastställde sedan Michael Carrick slutresultatet med ett solonummer. Carrick bröt en passning på egen planhalva och vandrade helt sonika upp med bollen mot QPR:s straffområde och rullade nästan ohotad in 2–0 förbi Radek Cerný i hemmamålet.

Målet var engelsmannens första på 70 matcher och nästan två år.

– Vi kastade bort för mycket chanser, men Carricks mål avgjorde. Han är i fantastisk form nu, säger Ferguson.