'Vinnarmattan' såld till Peace and love

Uppdaterad 2018-07-31 | Publicerad 2012-05-23

Matchhjälten lämnade planen med kluvna känslor

Syrianskas seger var ett avsked.

Efter att ha slagit Mjällby med 2–1 sa klubben hej då till konstgräset, som de sålt till en musikfestival.

Matchhjälten Anders Bååth lämnade planen med kluvna känslor.

– Vi har vunnit mycket hemma, men samtidigt är mattan inte den bästa, säger han.

Mjällby var klokare än Syrianska i första halvlek. Gästerna pressade sig framåt på högerkanten och skapade chanser på hörnor och inlägg.

Efter 20 minuter slog Robin Cederberg en inåtskruvad högerhörna. Pär Ericsson tryckte undan bevakningen och nickade enkelt in ledningsmålet.

I paus var Syrianskas Anders Bååth besviken.

– Vi har för dåligt bolltempo, vi kommer inte upp i nivå. Vi skapar inget, säger han till Canal plus.

Andra halvlek var den sista som Syrianska gjorde på konstgräset som hade tagit dem upp i allsvenskan och legat under dem när de tog alla hemmapoäng som räddade dem kvar i fjol. Mattan är såld och ska i veckan rullas ihop och skickas till Borlänges musikfestival Peace and love.

Bååth och de andra såg till att ge den ett fint avsked från Södertälje. Dinko Felic nickade in 1–1 efter en timmes speltid och med en kvart kvar sköt Anders Bååth 2–1. Utan att riktigt uppfatta det själv.

– Jag ser knappt bollen. Någon kommer framför mig. Jag ser bara att den går i mål, sedan tar Haris (Skenderovic) tag i mig. Sedan är det en klunga av glädje.

Segern gör att Syrianska gled om IFK Göteborg och ligger nia i tabellen.