Arsenal enkelt vidare – efter filmning

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-26

Anfallsstjärnan Eduardo rullade in en feldömd straff

Här är filmningen som säkrade Arsenals avancemang till Champions League.

Anfallaren Eduardo föll i straffområdet – trots att Celtics målvakt Artur Boruc aldrig rörde honom.

– Det ser inte ut att vara straff, säger Arsenals tränare Arséne Wenger.

Arsenal stod redan med ena benet i Champions League-gruppspelet efter 2–0 mot Celtic på bortaplan.

Efter att Eduardo gjort 1–0 på hemmaplan var Arsenal så i praktiken klart för avancemang. Målet kom i den 28:e minuten, på straff. Men det var en feldömd straff.

Feldömd straff

Anfallaren Eduardo tog sig in i straffområdet och mötte en utrusande Artur Boruc. Reprisen visar tydligt att Celticmålvakten aldrig rörde Eduardo, men Arsenalstjärnan fick straff ändå. Eduardo hade inga problem att rulla in 1–0-målet.

– Efter att ha sett tv-bilderna så ser det inte ut att vara straff, säger Wenger till AP.

– Han skulle nog inte ha protesterat om det inte blev straff.

Arsenal dominerade matchen stort och Eboué sköt 2–0 efter ett lysande anfall. Arshavin, som precis hade kommit in på planen, sköt sedan 3–0.

Celtics Donati fastställde resultatet till 3–1 i den 92:a minuten.

FCK utslaget

Då var det mer dramatik mellan Apoel och FC Köpenhamn. Svensklaget hade 1–0 att gå på, men cyprioterna gick fram 2–0 efter bara 19 minuter.

Oscar Wendt låg bakom FCK:s reducering, men Apoel avgjorde tillställningen med ett 3–1-mål just innan paus.