Häcklades av egna anhängarna

MILANO. Ett envist regn och rasistiska körer mot Mario Balotelli.

Det var vad som mötte Italien i mötet med Rumänien.

– Vi måste göra något inom fotbollen mot det rasismen, säger Cesare Prandelli.

Italiens förbundskapten Prandelli var upprörd när han blev intervjuad direkt efter matchen i RAI Sport.

– Det snackas så mycket men inget händer, de här sakerna fortsätter, man kommer till match och det är de här rasistiska körerna, säger Prandelli.

Ingen höjdarmatch

Han och de andra lagkamraterna i gli azzurri, Italiens azurblå landslag, fördömde alla efteråt buropen och apljuden mot Balotelli och sa att han är ”en italienare som oss andra”.

Spelmässigt var vänskapsmatchen inte heller någon höjdare. Prandelli passade på att låta fyra debutanter få chansen: Balzaretti, Ledesma, Diamanti och Ranocchia.

Rumänien hade också ett ungt lag men tog ledningen med elva minuter kvar av första halvlek genom Marica. Det var samme spelare som sen i andra halvlek ordnade 1-1 åt Italien genom sitt självmål, bollen tog på honom på en hörna från Pirlo.