Arsenal vände och vann på Emirates

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-20

Men kvitteringsmålet kommer bli omdiskuterat

Arsenal var i brygga efter ett 0-2-underläge hemma mot Bolton.

Då började Tomas Rosicky upphämtningen i slutet av första – och när Andrej Arshavin avslutade den en halvlek senare stod det plötsligt 4-2.

Men kvitteringsmålet föregicks av en ful stämpling av William Gallas och kommer bli omdiskuterat.

Det var stundtals tyst på Emirates Stadium efter 30 minuter av första halvlek.

Först hade Gary Cahill stött in 0-1 efter en tilltrasslad situation i straffområdet, och sedan ökade Matthew Taylor på ledningen på straff i den 28 minuten.

Arshavin spikade slutresultatet

Men då klev den hårfagre Tomas Rosicky in i handlingen och reducerade med ett vackert skott i slutet av den första halvleken, och gav Arsenal luft som sedan bar dem genom resten av matchen.

Först kvitterade Cesc Fabregas till 2-2, sedan gav Thomas Vermaelen Londonlaget ledningen och i den 85:e minuten kunde Andrej Arsjavin till sist spika slutresultatet till 4-2.

Men kvitteringsmålet kommer att diskuteras.

”Boltonspelarna är galna”

William Gallas stämplade nämligen Boltons Mark Davies fult och Bolton borde haft frispark, men domare Alan Wiley valde att fria och i efterdyningarna kunde Cesc Fabregas rinna igenom och rulla in 2-2 mellan benen på Jussi Jääskeläinen i Bolton-målet.

– Boltonspelarna är helt galna, och jag förstår dem. De borde fått frispark där, kommenterade de brittiska kommentatorerna händelsen.

Så blev det dock inte, och Arsenal kunde vinna med 4-2 och därmed gå upp i serieledning, med en match mer spelad än Chelsea.

Johan Elmander satt på bänken hela matchen för Bolton.