Uppdaterad 2011-10-19 | Publicerad 2011-10-18

Nu har klubben chans på avancemang

Sergio ”Kun” Agüero fick tränaren Roberto Mancini att dansa, skratta och fira som en galning

Anledningen?

Ett övertidsmål som såg till att Manchester City kunde besegra Villarreal med 2–1 och ta miljardsbyggets första vinst i Champions League någonsin.

– Vi förtjänade segern, säger Mancini.

Sergio Agüero avgjorde på övertid.

Efter 1–1 mot Napoli hemma och 0–2 mot ett suveränt Bayern München var Manchester City i stort behov av tre poäng.

Det såg länge ut att bli ett nytt tungt poängtapp när resultattavlan stod på 1–1 och matchuret hade tickat förbi 90 minuter.

Men då slog succévärvningen till.

Efter ett inlägg från höger stötte Sergio ”Kun” Agüero in segermålet som betydde 2–1.

– Man behöver förbättra sig match för match när man spelar i Champions League för första gången, säger en lycklig Mancini efter matchen.

Ja, italienaren blev galen av lycka efter avgörandet och hoppade runt, dansade och visade tydligt hur viktiga de tre poängen var.

Det var Citys första seger i Champions League genom tiderna och nu tog laget även chansen att hänga på Bayern München och Napoli i toppen av grupp A.

– Vi behövde segern... och till slut tycker jag att vi förtjänade den, fortsätter Mancini.

Två mål av Villarreal

Men det var uppförsbacke för City efter redan fyra minuter.

Joe Hart tvingades släppa retur på ett hårt skott och Cani kunde styra in 1–0 till spanjorerna.

Strax före halvtid kom dock den viktiga kvitteringen när Villarreals Claudio Marchena kom fel vid ett inlägg och styrde in bollen bakom egen målvakt.

Och strax efter 90 minuters spel kom Agüeros vackra segermål som fick City of Manchester Stadium att fullständigt explodera.

– Europa verkar vara en annan sak än ligan. Men som jag sagt förut, jag tycker vi spelar i den svåraste gruppen. Villareal har mycket större erfarenhet av Champions League än oss, så det här blev en vacker kväll, säger Manchester Citys lagkapten Vincent Kompany.

Nu väntar ett returmöte mellan lagen i Spanien.

Om Villarreal ska ha en teoretisk chans att nå avancemang i turneringen behöver laget tre poäng då.