United vidare i FA-cupen – regerande mästarna utslagna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-24

Portsmouth överraskande
utslaget av Swansea

Matchvinnare Manchester Uniteds Dimitar Berbatov sköt avgörande 2–1 i FA-cupens fjärde omgång, mot sitt gamla lag Tottenham.

Manchester United är vidare från fjärde omgången i FA-cupen.

Däremot åkte regerande mästarna Portsmouth på en chockförlust mot Championshiplaget Swansea.

Krislag i Premier League, men i FA-cupen fick Tottenham en drömstart borta mot Manchester United.

Roman Pavljutjenko sköt 1–0 till gästerna redan efter fem minuters spel.

En halvtimme senare vände dock United.

Berbatov matchvinnare

Paul Scholes sköt först 1–1 i den 35:e minuten och kort därefter slog Dimitar Berbatov in ledningsmålet.

Tottenham jagade desperat en kvittering i slutsekunderna och i den 94:e minuten ville gästerna ha straff. Och nog såg det ut som hands när Scholes täckte ett skott i straffområdet.

Tottenham blev ett av två Premier League-lag som försvann ur FA-cupen i går.

Det andra: regerande mästarna Portsmouth.

Villa illa ute

Trots hemmaplan föll Tony Adams gäng mot Championshiplaget med 2–0.

Ett Premier League-lag som var riktigt illa ute, var Aston Villa. Doncaster – bottenlag i Championship – var nära att skicka ut Villa, men målvakten Brad Friedel stod för en jätteräddning i slutsekunderna.