Publicerad 2014-03-19

Sköt laget vidare i Champions League

Van Persie.

Först hjälte – sedan ut på bår.

Robin van Persie gjorde hattrick och såg till att Manchester United är vidare i Champions League efter 3-0 mot Olympiakos.

– Vi var skyldiga oss själva, fansen och managern ett bra resultat, säger Wayne Rooney till Sky Sports.

Van Persie bars ut på bår i slutet av matchen.

Olympiakos skakade om Manchester United rejält för en månad sedan när det grekiska laget vann med 2-0 på hemmaplan.

– Jag tar det fulla ansvaret för det här, sa managern David Moyes.

Men i kväll fick han jubla.

Robin van Persie såg till att Manchester United vann med 3-0 hemma mot Olympiakos.

– Vi var skyldiga oss själva, fansen, managern, alla ett bra resultat. Det här är ett fantastiskt resultat och förhoppningsvis kan vi få igång vår säsong, säger Wayne Rooney.

Straffspark visade vägen

Halvvägs in i den första halvleken blev holländaren tacklad av José Holebas i ryggen - domaren pekade på straff och van Persie sköt in 1-0.

På stopptid utökade hemmalaget efter ett fint anfall där Wayne Rooney assisterade till van Persie.

I början av den andra halvleken fick United frispark strax utanför Olympiakos straffområde. Rooney hoppade över bollen och van Persie sköt in 3-0.

– Oj, vad de har väntat efter en sån här kväll på Old Trafford. De tar sig vidare, de får sina 3-0, säger Viasats expert Glenn Strömberg.

Robin van Persie åkte på en smäll på slutet och bars ut på bår.

Giggs historisk

Olympiakos jagade mål i andra halvlek och skapade chanser, men en duktig David de Gea höll tätt i Uniteds mål.

Ryan Giggs, som låg bakom de två första målen med fina passningar, blev historisk i kväll. Walesaren - 40 år och 110 dagar gammal -  är den äldste utespelaren i en slutspelsmatch i Champions League.

Lottas på fredag

Det resultatet betyder att United slår ut Olympiakos med sammanlagt 3-2, otroligt skönt för David Moyes som har haft en tung debutsäsong i klubben.

Det engelska laget är klart för kvartsfinal i Champions League, matcherna lottas på fredag klockan 12.00.

– Jag ska inte säga att det är den enda framgången för David Moyes, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats sändning.

– Men det är absolut den största framgången för honom hittills.