Ashley Young firar sitt – och Aston Villas tredje mål i segern mot Liverpool.

Liverpool hade bara två förluster på hela säsongen i fjol.

I kväll kom årets andra nederlag – på tre matcher.

Aston Villa kontrade sönder Pool i 3–1-segern borta på Anfield.

– Våra äldre spelare måste ta ett större ansvar, säger Liverpools tränare Rafael Benitez.

Liverpool har fått en tung inledning på årets Premier League. Första förlusten kom i premiären, borta mot Tottenham.

Efter en seger mot Stoke, var det så dags för nästa smäll i kväll: 3–1-förlust hemma mot Aston Villa.

Torres målskytt

Lucas Leiva nickade in 1–0 i egen kasse efter 34 minuters spel, efter en Villa-frispark. Gästerna utnyttjade sedan återigen en fast situation när Curtis Davis nådde högst och nickade in 2–0, precis innan halvtidsvilan.

Liverpool, som skapade mängder av chanser framför Villa-kassen, reducerade i den 72:a minuten. Målskytt: Fernando Torres.

Pool han dock knappt börja jakten på en kvittering, innan Villa ökat på till 3–1. Ashley Young rullade in det sista målet på straff.

”Vi kan vinna ligan”

Efter förlusten förklarade Liverpooltränaren Rafael Benitez att han var besviken över sättet de äldre spelarna agerat i matchen.

– Det är upp till laget att bli bättre, inte bara några spelare, men det är de äldre spelarna som måste ta större ansvar och ta oss framåt.

Trots den knackiga inledningen på säsongen tror Benitez att hans lag är kapabla att vinna ligan i år.

– Jag tror att vi är tillräckligt bra för att slåss om titeln, men vi måste vinna nästa match, mot Bolton.