Efter dom och skada – här är Gerndt tillbaka

Publicerad 2011-12-18

Alexander Gerndts mardrömsvecka började med en fällande dom för två fall av hustrumisshandel.

Den ser ut att avslutas med ett mållöst inhopp för Utrecht och förlust borta mot Groningen med 1–0.

Alexander Gerndt hoppade in men blev mållös.

Alexander Gerndt har haft bättre veckor.

Helsingborgs förre anfallare fälldes i tisdags för två fall av hustrumisshandel och dömdes till villkorlig dom i två år och

80 000 kronor i dagsböter för att ha tagit strupgrepp på sin fru och för att ha skjutit en fotboll hårt på hennes lår.

I skuggan av den domen har han försökt ta sig tillbaka till spel för holländska Utrecht efter en fotskada och i gårdagens match mot Groningen var det dags för comeback.

Gerndt bytte av Yoshiaki Takagi i den 52:a minuten vid ställningen 0–0 men tvingades lämna planen mållös.

I stället gjorde Groningens David Texeira matchens enda mål i den 60:e minuten och ordnade tre poäng åt hemmalaget.

Utrecht ligger just nu femma från slutet med 17 poäng på 17 matcher och Alexander Gerndt har hittills bara mäktat med ett enda ligamål för sin nya klubb.