Uppdaterad 2014-06-14 | Publicerad 2014-06-13

Holland vände 0-1 till 5-1

En smakstart med straffmål efter en halvtimme.

Sedan kollapsade Spanien fullständigt – Holland vände till 5-1.

– Jag ber om ursäkt, det var den värsta matchen i mitt liv, säger Iker Casillas enligt El Confidencial.

Iker Casillas.

Regerande världsmästaren Spanien var favoriter och tog ledningen med 1–0 efter ett straffsparksmål från Xabi Alonso. Då talade allt för att Spanien och David Silva hade ett kanonläge att utöka till 2–0.

Men strax före halvtid kom kallduschen.

Daley Blind slog ett vackert inlägg från vänster och Robin van Persie kastade sig fram och stod för en fantastisk språngnick.

I andra halvlek handlade allt om Holland.

Slarv av Casillas

Spaniens försvar slarvade och bjöd Arjen Robben på 2–1-målet och minuter senare utökade Stefan de Vrij till 3-1 efter en fast situation.

Med 20 minuter kvar stod Iker Casillas för en bedrövlig mottagning av ett bakåtpass. Robin van Persie snappade åt sig bollen och kunde enkelt göra 4–1.

I den 80:e minuten fastställde Robben 5–1 efter att Casillas återigen varit fel ute. Före kvällens match hade Real Madrid-målvakten hållit nollan i 434 minuter.

– Jag ber om ursäkt, det var den värsta matchen i mitt liv, katastrofal, säger Casillas.

– I morgon måste jag stiga upp, träna och hålla tyst.

”En delikat situation”

Holland hade flera målchanser att utöka ledningen ytterligare, Spanien hängde inte med alls.

– Det är en känsligt läge för oss, men vi måste lösa det, säger förbundskapten Vicente del Bosque.