Jakob Olsson blev målskytt när Ljungskile spelade oavgjort mot Sirius.

När Gif Sundsvall darrade passade Ljungskile på att utöka serieledningen.

Laget hamnade i ett tungt tvåmålsunderläge mot Sirius.

Men nio minuter från slutet fullbordades upphämtningen.

Ljungskile har gjort en succéartad vårsäsong och avslutade med nio raka matcher utan förlust.

Direkt efter uppehållet såg det ut som att den sviten skulle spricka. På Studenternas i Uppsala tog nykomligen Sirius ledningen redan efter två minuter, när Jonathan Berg hittade målet.

Ledningen stod sig fram till paus och även i andra chockstartade hemmalaget när Christer Gustafsson gjorde 2–0 strax efter avspark.

Nickmål gav 2–2

Men Ljungskile skulle utjämna. Tjugo minuter från slutet reducerade Jakob Olsson – och i minut 81 satte Steven Old fram skallen och tryckte in kvitteringen.

Det oavgjorda resultatet gör att Ljungskile nu är ensam serieledare, då Gif Sundsvall förlorade derbyt mot Östersund under fredagskvälllen.

Dock kan Hammarby, vid seger mot Öster i morgon, kliva upp på 32 poäng också de.

Vårens andra skrällgäng, Värnamo, förlorade med 1–3 mot Landskrona, som då tog livsviktiga poäng i botten. Varberg, som slog Husqvarna med samma siffror hemma på Påskbergsvallen, kliver upp på fjärde plats.