Titeln i praktiken säkrad efter seger i guldfinalen

Manchester United är en poäng från sin 19:e titel i Premier League.

Ett tidigt guldvrål kom efter 2-1 i seriefinalen mot Chelsea.

– Vi är väldigt nära nu, säger Ryan Giggs i BBC.

En poäng mot Blackburn eller Blackpool räcker för Manchester United. Det står klart efter att laget vann den moraliska guldfinalen mot Chelsea hemma på Old Trafford.

Mål efter 35 sekunder

Segern grundlades efter 35 sekunder och säkrades efter drygt 20 minuter. Javier Hernandez rann igenom direkt efter avspark och placerade in 1-0 bakom Peter Cech innan Nemanja Vidic fick äran att avgöra matchen när han nickade in 2-0 i mitten av den första halvleken.

– Vi spelade bra fotboll, speciellt i första halvlek och de första 20 minuterna. Målen reflekterar hur vi spelade. Vi visste att vi var tvungna att försöka vinna i dag, vi försvarade oss som ett lag och jag tycker att vi förtjänade segern, säger Vidic till BBC.

En tung smäll för Chelsea och managern Carlo Ancelotti som bytte ut syndabocken David Luiz redan i halvtid. Gästerna lyfte sig i andra och fick in en reducering genom Frank Lampard men kom inte närmare än så och förlorade inte bara matchen utan även, med all sannolikhet, titeln.

Sir Alex 12:e titel

– Det är ett enormt stort steg för oss, även fast vi rent matematiskt inte har vunnit titeln ännu. Men vi är väldigt nära nu, säger Ryan Giggs.

Jublet visste inga gränser på Old Trafford när domaren Howard Webb blåste av matchen. Kollapsar inte laget fullständigt i de två sista matcherna är nu Uniteds 19:e titel säkrad. Tolv av dem har kommit under nuvarande managern Sir Alex Ferguson.