Edison Cavani efter att ha missat ett läge i matchen mot Ecuador.

Däremot blev det ett snöpligt fall för en tredje Paris SG-spelare – Edinson Cavani i bortamatchen i Quito, Ecuador.

Därmed kan VM-fyran från 2010 Uruguay missa nästa års turnering.

Ecuador firade däremot.

Cavani, Luis Suarez och övriga stjärnor hade en måstematch borta med Ecuador. Men VM-semifinalisten från Sydafrika 2010 skapade ytterst lite på den höga höjden i Quito (beläget 2 800 meter över havsnivån).

Matchens enda mål gjordes av hemmalagets Jefferson Montero efter en halvtimmes spel.

Därmed är Ecuador i praktiken klart för VM (se tabell här nedan) samtidigt som det mesta talar för att Uruguay tvingas kvala mot Jordanien (femma i Asien) för den sista VM-platsen.

Lavezzi tvåmålsskytt

Argentina, utan Lionel Messi i laget, vann den betydelselösa matchen mot Peru hemma med 3–1 efter två mål av Ezequiel Lavezzi.

PSG-spelaren vände på egen hand underläge 0–1 till 2–1 inom loppet av tolv minuter i den första halvleken. Sedan fastställde Rodrigo Palacio slutresultatet 3–1 tidigt i den andra halvleken.

Argentina var sedan tidigare klart för VM 2014. Peru likaledes redan utan chans till avancemang.