Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-08

Skrällgänget slog Rögle hemma i Gränby ishall

Uppsala/STOCKHOLM. Elitseriedrömmen lever.

Almtuna var tvunget att vinna mot Rögle för att behålla den minimala elitseriechansen till avgörandet på söndag.

Efter 3-1 hemma i Gränby ishall kan Uppsalaborna fortsätta att drömma om mirakel.

Almtuna är kvalseriens skrällgäng.

Att laget skulle ha chans på en av elitserieplatserna inför kvalseriens sista omgång var det inte många som trodde på förhand.

Nu är det precis vad som hänt.

För i kväll gjorde Almtuna det igen.

Heta från start

Inför matchen skiljde det fyra poäng och sju minusmål mellan Almtuna och Rögle.

Efteråt är det en poäng och tre minusmål kvar.

Hemmalaget var heta från start och skaffade sig ett 2-0-överläge i första perioden.

Fredrik Sandgren gjorde matchens första mål på Röglemålvakten Christopher Nihlstorp efter 5.03 med ett högt dragskott.

Och 2.22 innan pausvilan var det dags för Robert Andersson att visa kvalité.

I en rasande snabb kontring spelade Roberg Kimby snyggt fram Andersson som ännu lite snyggare fintade bort Nihlstorp och lade in pucken i nät.

Rögle kom tillbaka i mittenperioden och reducerade i power play genom Jeremy Colliton snyggt frispelad framför mål av Dominik Granak.

Drömmen lever

I tredje perioden pressade Rögle på för att få till ett kvitteringsmål och stundtals blåste det snålt runt hemmamålet. Men i stället för en kvittering kunde Almtunas Rickard Rollin-Carlsson göra 3-1 i slutminuterna.

Eftersom Leksand förlorade och AIK vann i sudden har Rögle fortfarande chansen att spela nästa säsong i elitserien. I deras sista match möter de redan klara Södertälje.

Både Almtuna och Rögle är beroende av resultatet i de andra matcherna.

Men en sak är säker: Det krävs vinst i den avgörande bortamatchen mot Leksand för skrällgänget från Uppsala.