Stor dramatik när HV bortaslog Skellefteå

Dramatik, spänning och underhållande hockey – toppmötet mellan Skellefteå och HV71 bjöd på det mesta.

Matchvinnare: HV:s Andreas Falk, som avgjorde i sudden death.

– Så jäkla skönt, säger han till ppv.

Skellefteå–HV71 levde verkligen upp till epitetet "toppmöte". I den första perioden fanns det dock bara ett lag på banan. Skellefteå vann skotten med 13–3 och hade mängder av bra målchanser. Stefan Liv släppte dock bara ett mål, Fredrik Wargs styrning efter åtta minuters spel.

HV:s kvittering kom tidigt i andra perioden. Adam Almquists gjorde sitt första elitseriemål på ett direktskott, vackert framspelad av Johan Davidsson.

HV vände – igen

En och en halv minut senare kom ett omdiskuterat mål. Andreas Hadelöv såg ut att ha blockerat, men Simon Önerud fortsatte att böka framför mål – och till slut låg pucken i mål.

Skellefteå svarade dock. Adam Larsson spelade briljant fram Brad Moran, som elegant chippade in kvittering till 2–2.

Skellefteå fullbordade sin vändning drygt sju minuter in i tredje perioden. Återigen var det Brad Moran som hittade rätt, den här gången framspelad av Jimmie Ericsson.

Ytterligare en vändning

HV gav dock inte upp och stod för ytterligare en vändning i matchen. Först slog Björn Melin in en retur på David Petraseks skott.

Andreas Falk tryckte sedan in segermålet, 2.46 in i sudden death.