Tränaren: ”Henrik mår inte bra”

Buffalo förlorade borta mot Tampa Bay med 5-3.

Men ännu värre var det för backen Henrik Tallinder som axelskadades svårt.

- Henrik mår inte bra. Han kommer troligen att vara borta en lång tid, sa Buffalos coach Lindy Ruff.

Henrik Tallinder tvingades kasta in handduken i nattens match. Hur länge svenskbacken blir borta är i nuläget oklart, men Buffalotränaren Lindy Ruff var inte positiv direkt efter matchen.

29-årige Tallinder, som är inne på sin sjunde säsong i Buffalo Sabres, skadades i den andra perioden och fick lämna isen omedelbart.

Händelsen inträffade med bara 37 sekunder kvar av perioden när svensken tacklade Tampa Bays kapten Vincent Lecavalier.

”Troligen borta en lång tid”

Tallinder grinade av smärta och tog sig för högra axeln när han lämnade rinken.

- Henrik mår inte bra. Vi tar förmodligen tillbaka honom till Buffalo och skadan kommer att ses över. Men han kommer troligen att vara borta en lång tid, sa coachens Lindy Ruff till AP.

Buffalo är sedan tidigare hårt skadedrabbat. Under de senaste åtta dagarna har även Andrej Sekera (vristen) och Teppo Numminen (hakan) hamnar på skadelistan.

Bara fem friska backar

Just nu har Sabres bara fem friska backar - en av dem är finländaren Toni Lydman.

- Att se en till bli skadad i kväll hjälper oss definitivt inte. De sakerna är utanför vår kontroll och vi kan bara fortsätta jobba hårt och spela med det vi har, sa Toni Lydman.

Tampa Bay vann matchen med 5-3 efter att andra perioden slutat 3-3 och tredje blivit mållös. Lukas Krajicek ochCory Murphy gjorde båda säsongens första mål för Tampa Bay.

Loui Eriksson noterades för en assist när Dallas slog Florida borta med 4-1.

Men det var Mike Ribeiro som var Stars största stjärna. Ribeiro - med nio säsonger i NHL - stod för karriärens första hattrick när han gjorde 2-1, 3-1 och avslutande 4-1 i tom bur.

- Detta är mitt första. Jag har gjort två mål flera gånger redan i den första perioden, men inte lyckats sätta den tredje. Det är tufft. Även på slutet, när jag sköt pucken mot mål trodde jag den skulle studsa på utsidan av buren, sa Mike Ribeiro till AP.

Loui Eriksson hade tre skott på mål, men lyckades inte öka på sin målskörd (22 gjorda hittills denna säsong).

Övriga Dallas-svenskar: Niklas Grossman, istid 16.17 och ett skott på mål, Joel Lundqvist 14.29 och även han ett skott på mål. Fabian Brunnström (vristskadad) tränade i tisdags och räkna med att han spelar igen efter All Star-uppehållet.

Johnny Oduya blev vald till matchens bästa spelare när New Jersey vann mot Montreal med 5-3 (se separat artikel).

Fredrik Modin hade två assist för sitt Columbus, men laget föll ändå borta mot Calgary efter straffläggning (4-5).

Columbus ledde matchen vid fyra tillfällen (1-0, 2-1, 3-2 och 4-3), men hela tiden hittade Flames ett sätt att kvittera. 4-4 kom med drygt sju minuter kvar av Michael Cammalleri. Avgörande straffen satte veteranen Todd Bertuzzi.

Förutom Fredrik Modin fanns också Christian Bäckman i Columbus uppställning. Bäckman fick dock bara spela i 8.35 och hade ett skott på mål.

Kristian Huselius fick vila efter vristskadan senast mot Edmonton då lagkompisen Rick Nash skridsko gav honom ett skärsår.

Efter två perioders spel hade Philadelphia en klar 3-0-ledning hemma mot Atlanta.

Men saker och ting förändrades snabbt. Drygt halvvägs in i den sista perioden hade Eric Perrin, Ilja Kovaltjuk och Chris Thoburn fixat varsitt mål och utjämnat matchen till 3-3.

Då vaknade Flyers - och måltjuven Mike Knuble - igen.

Med säsongens 18:e och 19:e mål ordnade han 5-3 till Philadelphia.

- Mike (Richards) fick igenom pucken till mig. Jag slog till med ett snabbt skott. Det var inget jättebra skott, men den studsade tillbaka till mig och jag visste att jag hade öppet mål, sa Mike Knuble till AP om sitt avgörande 4-3-mål.

Philadelphias målvakt Antero Niittymäki har ett imponerande facit mot just Atlanta. På tolv matcher har finländaren - tolv segrar.

Bara en aktiv målvakt till har en ren resultatrad mot ett och samma lag: Detroits Chris Osgood har 17 segrar på 17 matcher mot Tampa Bay.

- Jag blev lite slarvig de första tio minuterna av den tredje perioden, sa Niittymäki självkritiskt om de tre insläppta målen.

Inga poäng för de två svenskbackarna i Atlanta, Tobias Enström och Niclas Hävelid. Trist statistik för Enström som var inne på tre av baklängesmålen.

Anaheim vann skotten med förkrossande 40-14, men hemmalaget New York Islanders vann matchen med 2-1.

NHL-jumbon tog därmed säsongens 13:e seger och största anledningen var målvakten Yann Danis som räddade 39 av skotten.

- Vi hade väldigt mycket chanser. Men han (Danis) stod för flera kanonräddningar, sa Anaheims coach Randy Carlyle.

Anaheims Samuel Påhlsson spelade i 19.49 och hade ett skott på mål.

Daniel Tjärnqvist spelade i 13.58 och noterades för -1 när hans Colorado föll mot Los Angeles med 5-6 hemma i Pepsi Center.

Bortalaget hade ledningen med 6-2 i slutet av den andra perioden, men Avalanche kom igen starkt. På slutet fanns flera bra chanser att nå en kvittering också men Kings-målvakten Jonathan Quick räddade totalt 36 skott och bidrog till skrällsegern.

Apropå målvakter. Chris Mason fortsätter att imponera i St. Louis.

I natt kom karriärens 14:e nolla när Blues bortaslog Chicago med 2-0.

St. Louis mål gjordes av Jeff Woywitka (säsongens första) och Keith Tkachuk.

Både Patrik Berglund (istid 13.13) och Alexander Steen (16.19) hade varsitt skott på mål för St. Louis.

21-årige backen Niclas Hjalmarsson fick spela i Chicago - hans blott andra NHL-match. Hjalmarsson, som varit revbensskadad under säsongen och tillbringa tiden i AHL, var på isen i 14.57 minuter och hade ett skott på mål.

Per-Johan Axelsson assisterade till Zedno Charas 3-3-kvittering när Boston lyckades ordna fram en förlängning borta mot Toronto.

Förlängningen blev mållös, men i straffläggningen kunde Bruins avgöra i den fjärde rundan då Michael Ryder satte pucken bakom Torontos målvakt Vesa Toskala.

Hemmabackarna Anton Strålman (istid 15.16) och Jonas Frögren (istid 8.44) hade båda 0 i plus/minus-statistiken.