Liket lever, Linköping.

Och är det något som bygger karaktär och en tro på att ingenting är omöjligt är det segrar som den här.

Hur Brynäs hanterar det här?

Ja, det ska bli väldigt intressant att se på tisdag.

Precis som i den senaste matchen i Gavlerinken blev det förlängning även i Saab Arena.

Då tog det 36 minuter.

Nu tog det sex minuter.

Henrik Törnqvist. Av alla.

20-åringen från Motala gjorde visserligen sju mål den här säsongen. Men har endast fått in ett mål tidigare på sina 21 slutspelsmatcher.

En gnuggare i fjärdekedjan som sällan får speciellt mycket istid i offensiva situationer.

Nu skickade han i väg något av ett slumpskott sex minuter in i förlängningen som via en märklig bana seglade in bakom David Rautio.

Någon minut tidigare hade Brynäs tvåmålsskytt Daniel Paille haft ett jätteläge att avgöra den här kvartsfinalen. Men Marcus Högberg gjorde en grym räddning.

Och Linköping ska till viss del tacka Högberg för att de fortfarande lever. Sedan han blev utbytt redan efter 20 minuter i den första matchen har han kommit tillbaka och verkligen gett sitt lag chansen att vinna varje match.

Trodde Brynäs skulle avgöra

Ska vi vara ärliga har Brynäs varit bättre, eller något bättre, i fyra av fem matcher.

Det enda som är intressant är att det står 3–2 i matcher för Brynäs.

Nu väntar en sjätte match i Gavlerinken på tisdag. Plötsligt känns den här matchserien öppnare än vad den har gjort sedan Jesper Jensen skickade in 1–0 efter 27 sekunder i den första matchen.

Men ska Linköping vinna tre raka segrar mot Brynäs?

Jag trodde att det här skulle ta slut redan i kväll.

Trots att det bara skiljde ett mål (2–1 till Brynäs) inför den tredje perioden var det inte mycket som talade för en sjätte match.

När kvitteringen kom tolv minuter in i tredje perioden hade Linköping bara skjutit tre skott totalt, ett skott på Rautio och två utanför hans målbur.

Hemmalaget kom inte till någonting alls i chansväg.

Ribbskott med 45 sekunder kvar

Men så skickade Emil Kristensen in sitt första slutspelsmål någonsin. Kristensen och Törnqvist, det var doldisarna som räddade fortsatt slutspelsliv.

Sedan skapade Linköping även ett par lägen för ett segermål.

Men totalt sett var det Brynäs period.

Gävlelaget vann skotten i tredje perioden med 12–3. Linköping målen med 1-0.

Jonathan Pudas prickade ribban med 45 sekunder kvar av ordinarie tid.

Nu blev det fjärde raka uddamålssegern – och andra raka matchen som gick till förlängning. Det är, som jag varit inne på tidigare, så jämnt så jämnt mellan de här två lagen.

Spänningen är underhållningen

Det är kamp om varenda puck, om varenda isyta, i varenda kroppskontakt. Det är just spänningen som är den stora underhållningen i den här matchserien.

Visst har det byggts upp en viss irritation mellan några spelare. Det är småtjafs både på isen och i båset. Och det hettade till lite på uppvärmningen när Emil Sylvegård började tjafsa med Jacob Blomqvist och Marc Zanetti.

Men totalt sett är det ingen genuin grinighet som präglar matchserien. Jag säger inte att det är fel eller dåligt. Jag säger bara att det är så det är.

Brynäs är under tryck

Det går inte på räls för Linköping.

Absolut inte. Men de har i alla fall hittat vägar att vinna två matcher och nu har de gett sig själva chansen att pressa Brynäs rejält.

Det är segrar som den i kväll som bygger karaktär och en tro på att ingenting är omöjligt.

Linköping reste sig efter en blytung övertidsförlust efter nästan fem perioder i Gävle och ett 0–2-underläge i den här matchen.

Vi som älskar att följa de olika kvartsfinalserierna kan se fram mot fler matcher även i den här serien.

Vi lär få se en ny liknande match på tisdag. Något annat skulle förvåna stort.

Men nu är Brynäs satt under visst tryck.

De vet förutsättningarna: Vinner man inte i Gavlerinken väntar en helt avgörande match i Linköping två dagar senare.

Det kom svaga 6 091 åskådare i dag. Jag kan lova att en sjunde match kommer att fylla Saab Arena till sista plats.