Äntligen!

Det krävdes drygt 32 matcher innan Douglas Murray fattade poängen.

I natt kom svenskens första assist när San Jose bortaslog Edmonton med 4-1.

Douglas Murray (t.h.) fick äntligen spräcka nollan över poäng den här säsongen.

Inför resan till Kanada hade Douglas Murray spelat 32 matcher för sitt San Jose Sharks med en speltid på i runda slängar 15 minuter per match.

Hans poängsaldo på dessa 32 matcher: noll.

Noll mål, noll assist. Noll poäng.

Den store svensken är i första hand är en defensiv back och signumet är tacklingarna (statistiken talar om att 28-åringen tacklar mest av alla spelare i Sharks), men nollorna i kolumnerna är inte trevligt för någon hockeyspelare.

Extra skönt det som hände i natt med andra ord.

Efter drygt 14 minuters spel passade Murray fram Brad Staubitz som satte 2-1 till San Jose efter en rejäl målvaktstavla av Dwayne Roloson. För Staubitz del var det också skönt - målet var hans första NHL-fullträff någonsin.

San Jose vann till slut med klara 4-1 (två mål av Patrick Marleau) och är åter (gick förbi Boston) poängbäst av de 32 NHL-lagen. Nattens seger var Sharks 30:e på 40 spelade matcher.

Det fanns ingenting som talade för Columbus inför bortamatchen mot Washington Capitals.

Blue Jackets var hårt skadedrabbat. Totalt åtta spelare saknades i nattens match - bland dem målkungen Rick Nash och Kristian Huselius.

Lägg till att Washington är seriens starkaste hemmalag och innan nattens match hade Capitals vunnit nio raka i Verizon Center och 18 av de senaste 20 matcherna.

Så vad hände? Jo, Columbus nollade hemmalaget och vann med solklara 3-0!

Största matchhjälten så klart målvakten Steve Mason. Den 20-årige rookien räddade 45 skott och noterades för säsongens sjätte nolla - ett oerhört imponerande facit.

- Med många killar borta från laget var det en stor möjlighet för andra att stiga fram. Och de gjorde det. Vi hade en dåligt första period, men killarna kom tillbaka starkt i andra och tredje perioden, sa Steve Mason till AP.

Columbus gjorde ett mål per period genom R.J Umberger, Fedor Tyutin och Jared Boll.

Av Washingtons 45 skott avlossade Alexander Ovetjkin tolv stycken och Nicklas Bäckström sex stycken.

I Columbus hade Fredrik Modin mycket speltid (20.27 minuter) medan Christian Bäckman fick nöja sig med 11.03 minuter.

Då är Mats Sundins hemmadebut i Vancouver avklarad. Det blev förlust 4-6 efter att St. Louis Blues svenskar Patrik Berglund och Alexander Steen båda gjort mål (se Per Bjurmans blogg och separat artikel).

I senaste matchen mot Montreal släppte Henrik Lundqvist in fem mål på 24 skott.

I natt fick ”Henke” vila när New York Rangers mötte Buffalo på bortais. Ersättaren Steve Valiquette briljerade, men Rangers förlorade ändå med 2-1 efter straffavgörande (Ales Kotalik ende skytt som lyckades sätta en straff).

Valiquette imponerade alltså, men matchens bäste spelare var hans kollega på andra sidan isen.

Buffalos Ryan Miller svarade för 43 räddningar och tog samtliga tre Rangers-straffar.

- Båda var bra. Ryan är en av ligans bästa målvakter. Det var en jäkla match av honom, sa Rangers kapten Chris Drury.

Markus Näslund spelade i 18.20 och hade två skott på mål. ”Mackan” var även en av de tre (Nikolaj Zherdev och Drury de övriga två) som missade i straffläggningen.

Rangers har nu åtta segrar och två förluster på de tio straffavgörandena denna säsong.

- Du kan inte förvänta dig att vi ska vinna alla. Vi har haft ett mycket bra resultat hittills och vi tror fortfarande att vi kommer att vinna majoriteten av dem i fortsättningen också, sa Markus Näslund.

Fredrik Sjöström assisterade till Rangers ledningsmål (Paul Mara) i slutet av den första perioden. Sjöström hade förutom det även tre skott på mål. Buffalo-backen Henrik Tallinder var inne på isen när Mara gjorde målet.

Anaheim föll något överraskande på hemmais mot Tampa Bay med 4-3 - trots stort övertag i skottstatistiken (32-19).

Ryan Malone blev Lightnings matchhjälte genom att göra två mål - inkluderat avgörande 4-3 halvvägs in i den tredje perioden.

Samuel Påhlsson spelade i 18.43 minuter (varav 3.36 i power play) och hade ett skott på mål i den tredje perioden.