Sex poäng av Sedinarna när Canucks tog ny seger

Tvillingarna är glödheta i OS-staden.

I morse fixade Daniel och Henrik Sedin en ny seger för Vancouver Canucks.

4–1 (0-0, 2-0, 2-1) mot Nashville efter totalt sex poäng av Sedinarna.

Henrik Sedin.

Det är bara att hoppas att Daniel och Henrik bibehåller denna form och effektivitet när OS-turneringen startar i februari.

För svenskduon är verkligen stekhet hemma i General Motors Place.

Kolla bara på facit från i morse:

2–0 i power play 16.23 in i den andra perioden. Henriks genomskärare hittar Daniel mitt i slottet och med ett snabbt direktskott sätter den tidigare fotskadade svensken sitt åttonde mål för säsongen.

3–0 6.53 in i den tredje perioden. Båda tvillingarna får assistpoäng för förarbetet till Sami Salos skott från blå linjen som hittar in bakom Nashvilles målvakt Dan Ellis via hans lagkompis Dan Hamhuis ben.

4–0 9.31 in i perioden. Denna gång är det Daniel som bakifrån målet spelar fram Henrik. Ett nytt direktskott från nära håll överlistar Ellis och Henrik gör sitt 16:e mål för säsongen.

– De senaste veckorna har det känts bra, vi rör oss bra med pucken och vet hela tiden var vi har varandra, säger Henrik Sedin till AP.

– Alla i laget klev fram när det behövdes, vi spelade bra defensivt och samtliga kedjor skapade målchanser. Det här var vår bästa match på länge.

Självklart valdes tvillingarna till matchens två främsta stjärnor – Henrik strax före Daniel.

Nu har Vancouver spelat sju raka hemmamatcher som gett fem segrar och två förluster. Laget har 42 poäng och tog i morse steget upp till den åttonde och sista slutspelsplatsen i den tajta Western Conference.

Och Henrik Sedin har nu gjort 47 poäng (16 mål, 31 assist) och är bara två poäng efter ledande Joe Thornton i NHL:s poängliga.

I övrigt från matchen: Patric Hörnqvist tröstmålade för Nashville med drygt fem minuter kvar och fixade slutresultatet 4–1.

Canucks back Alexander Edler var tillbaka på isen efter två veckors frånvaro. Edler noterades för ett skott på mål under de 17.38 minuter han spelade.

Toppmötet mellan Chicago och San Jose hade en klart lysande stjärna: målvakten Jevgenij Nabokov i Sharks.

Ryssen räddade 45 skott när laget bortavann med 3–2 (1–0, 1–0, 1–2). I Chicagos mål fick Cristobal Huet bara 14 skott emot sig av vilka alltså tre slank in.

– Vi hade inte många chanser så vi är glada att vi lyckades sätta tillräckligt många för att vinna matchen. I grunden så rånade vi dom i kväll och vi kan tacka Nabby för det, sa Sharks coach Todd McLellan.

Anaheim gjorde en strålade avslutning borta mot Colorado. Underläge med 0–2 efter tolv minuter av den tredje perioden förvandlades till en mycket viktig 4–2-seger.

Scott Niedermayer och Dan Sexton fixade till kvitteringen innan Ryan Getzlaf satte 3–2 med bara 26 sekunder kvar. Sedan hann även Todd Marchant sätta 4–2 i tom kasse.