Den ryske superstjärnan valde att slåss istället.

Och förlorade även den fajten.

Henrik Lundqvist höll nollan i krossen mot Washington.

Sex raka förluster för första gången sedan mars 2007.

Och en 0–7-förnedring i självaste Madison Square Garden – det största nederlaget mot Rangers sedan mars 1978 (4–11).

Och stjärnor som inte producerar alls.

Visst är krisen djup i Washington Capitals.

I natt började det ändå jämnt. 1–0 till Rangers efter den första perioden efter mål av Brandon Prust.

Men det var i inledningen av den andra perioden som Capitals föll samman.

Rangers gick från 1–0 till 4–0 på lite drygt tre minuter. Målskyttar i tur och ordning: Artem Anisimov, Marian Gaborik och Brandon Dubinsky.

Stjärnan i slagsmål

Då tappade Capitals största stjärna tålamodet.

Några minuter senare startade Alexander Ovetjkin ett slagsmål. Efter att först ha höfttacklat Rangers back Dan Girardi kastade han handskarna och hoppade på 4–0-målskytten Brandon Dubinsky.

Ett kort intensivt slagsmål följde som renderade i fem minuters utvisning för båda två och som Dubinsky vann på poäng efter att ha brottat ned Capitals kapten på isen.

Det fick publiken i det fullsatta Madison Square Garden att bidra med säsongens största jubel.

Ovetjkin var deppig efteråt, men försökte finna hopp.

– Jag vet att det är hård press på oss nu. Sex matcher i rad. Det är en hård press på våra spelare och coacher. Vi måste försöka slappna av och inte tänka på förlustsviten, sa ryssen till AP.

Washingtons nu hårt ansatte coach Bruce Boudreau var också tyngd av allvaret.

– Det är okänt territorium för oss och vi har en massa folk som tycker synd om sig själva, men som du kan se tycker inte motståndarlagen synd om oss. Vi måste hitta en väg att komma bort från detta innan det är för sent, sa Boudreau på presskonferensen.

Femte nollan för Henke

Henrik Lundqvists nolla var hans femte för säsongen och med är han delad etta tillsammans med Bostons Tim Thomas.

Svensken var lysande mellan stolparna och hade även hjälp av dem. Efter 4–0 hade Washington tre raka stolpträffar, en från Alexander Siomin och två från Nicklas Bäckströms klubba.

Totalt blev det 31 räddningar för ”Henke” och den mest minnesvärda var en blixtsnabb plockning med drygt fem minuter kvar av matchen.

I Anaheim var det kepskastning.

Högerforwarden Corey Perry – som spelat över 400 NHL-matcher – lyckades göra karriärens första hattrick när Ducks slog Minnesota Wild.

Perrys tredje mål, 15.47 in i den tredje perioden, innebar slutresultatet 6–2 och då kastade stora delar av publiken traditionsenligt in kepsar på isen.

25-åringen hade också två assist och valdes självklart till matchens stjärna.