Dagens namn: Elise, Lisa

Klev av efter två jättetavlor

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-04

Målvakten utbytt efter en halv period

Växjös målvakt Johan Thalberg hade en kort men väldigt tung dag på jobbet när Rögle kom på besök till Växjö Ishall.

Efter två dundertabbar lämnade 22-åringen isen redan efter tio minuter.

Rögle kunde sedan rinna ifrån till en 7-3-seger tack vare ett hattrick av Simon Hjalmarsson och har nu greppet om den andra elitserieplatsen.

– Det ser bra ut, säger matchhjälten till HD.

Simon Hjalmarsson skickade iväg vad som såg ut att vara ett ganska ofarligt skott mot en knästående Johan Thalberg i Växjös mål. 22-åringen räddade pucken men inte bättre än att han stötte den i en båge över sig själv och in i mål.

Fick nog och klev av

Det målet betydde 1-1 efter att Växjö hade chockstartat med ett oväntat ledningsmål redan efter drygt två minuter. Men Thalbergs tavla bjöd in skåningarna i matchen och det var inte den sista presenten från målvakten.

Efter tio minuter skickade Eric Beaudoin iväg ett riktigt höstlöv mot 22-åringen som vid det laget hade tappat allt självförtroende. Pucken smet in under armen på Växjö-keepern som direkt efter målet valde att kliva av isen.

Hattrick av Hjalmarsson

Oscar Ahlsenfelt ersatte men det hjälpte föga för bottenlaget mot elitserieaspiranten. Simon Hjalmarsson kunde istället fortsätta sin målskörd och sänkte, med ett hattrick, definitivt Växjö.

Att Simon Hjalmarssons bror Gustav spelar i Växjö gjorde inte segern mindre skön för den yngsta av Värnamobröderna.

– Tror inte han har grattat mig ännu. Det kommer nog ett mess i kväll när han lugnat ner sig, säger Simon med ett leende.

Matchen slutade 7-3 och Rögle behåller därmed greppet om den andra elitserieplatsen bakom ledande Södertälje.