Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-05-21

Dominerade och vann inför vild hemmapublik

Utspelade och nollade i de två första matcherna.

Men i natt – i en kokande hemmaarena – lyfte Montreal Canadiens igen.

Skrällgänget vann den tredje Stanley Cup-semifinalen mot Philadelphia Flyers med 5-1 (2-0, 1-0, 2-1).

0-6 och 0-3 i de två första matcherna i Philadelphia och uträknade igen av många experter.

Snacka om att Montreal - som tidigare i slutspelet slagit ut konferensettan Washington och fjolårsmästaren Pittsburgh - hade pressen på sig att vinna.

Camalleri – igen

Inför en fullständigt galen hemmapublik i Bell Centre satte Canadiens full fart från start.

Och efter 7.05 kom det förlösande första målet i denna matchserie.

Den som spräckte målvakten Michael Leightons nolla? Självklart Mike Cammalleri.

Den 28-årige kanadensaren gjorde nu sitt 13:e mål i slutspelet och leder med det den interna skytteligan. Men målet var lite turligt. Ett skott från P.K. Subban studsade i kortsargen rakt till Cammalleri som stötte in pucken från nära håll.

– Det var skönt för oss att få ett mål. Vi försökte bara få puckarna framför mål och skapa trafik där. Pucken råkade bara studsa till mig, förklarade Cammalleri till nhl.com.

Moore avgjorde

Leighton höll nollan i totalt 172 minuter och 5 sekunder sedan han hoppade in i den sjunde matchen mot Boston.

Av bara farten satte Tom Pyatt 2-0 fyra minuter innan första pausvilan vilket fick de drygt 21 000 hemmafansen att - om möjligt - ytterligare höja volymnivån.

I den andra perioden gjorde Dominic Moore 3-0 vilket i praktiken sänkte Flyers drömmar om att ta en tredje seger i matchserien.

Välförtjänt

4-0 av Brian Gionta (hans åttonde i slutspelet), 4-1 av Simon Gagne (sjunde fullträffen) och sedan avslutande 5-1 av Marc-Andre Bergeron i spel fem mot tre gav Montreal en mycket välförtjänt vinst.

Hemmalaget var överlägset spelmässigt och vann skotten med klara 38-26 (28-13 efter två perioder).

– Vi är ett mycket bättre lag när vi har ryggen mot väggen. Vi har varit i det läget hela året, sa Brian Gionta till AP.

Fjärde matchen spelas också i Montreal - på lördag kväll lokal tid.