Firade jättekontraktet med nya fullträffar

Publicerad 2013-12-20

Alexander Steen tvåmålsskytt

Ett nyskrivet treårskontrakt värt omkring 114 miljoner kronor.

Det firade Alexander Steen med två mål i St. Louis Blues 5-1-seger mot Montreal Canadiens.

– Det visar vilken typ av spelare han är, säger lagkamraten Alex Pietrangelo.

På onsdagskvällen blev det klart att Alexander Steen stannar i St. Louis Blues de tre kommande åren.

I den första matchen efter att avtalet, värt omkring 114 miljoner, signerades firade 29-åringen med två nya mål.

Fyra minuter in i matchen gjorde han 1-0 till St. Louis och ytterligare fyra minuter efter det sköt han också 2-0 efter en assist av Patrik Berglund.

– Killen får en nytt kontrakt och går ut gör två mål i den första perioden. Det visar vilken typ av spelare han är. Vi kan vänta oss mer av det från honom, antar jag, säger lagkamraten Alex Pietrangelo enligt nhl.com

På 34 matcher har Steen gjort 24 mål, lika många som hans tidigare bästanotering i NHL. I målligan har han bara Aleksandr Ovejtkin före sig.

Två mål noterades också Detroit Red Wings veteranforward Daniel Alfredsson för.

41-åringen inledde och avslutade målskyttet i övertidssegern mot Calgary Flames. Utöver det stod han för en assist, vilket var hans 700:e i NHL-karriären.

Även Joakim Andersson nätade för Detroit, medan Niklas Kronwall stod för två assist.

I Calgary gjorde Mikael Backlund sitt andra mål på tre matcher.