Dalmasarna vann årets kanske galnaste målfest med 8–5 borta mot Örebro.

– Det är det här som är ishockey, säger Peter Nordström.

Det var rena rama vilda västern när nykomlingen Örebro och serietvåan Leksand bjöd på stor fredagsunderhållning.

Spelarna sköt på allt – och det mesta gick in.

När den andra perioden var färdigspelad hade tio mål fallit.

Då hade hemmamålvakten Lubomir Pisar redan lämnat kassen efter att ha släppt in sex mål på en och en halv period, och noterats för dryga 60 i räddningsprocent.

Prestberg tvåmålsskytt

En minst sagt tung debut för slovaken som i veckan hämtades från samarbetsklubben Lindlövens IF.

Pisar skulle egentligen inte ha spelat alls, men då förstemålvakten Mark Owuya fick problem med sina skridskor strax före nedsläpp kastades han in i hetluften direkt.

Leksands ryck kom i den andra perioden då Pelle Prestberg gjorde två power play-mål på fem minuter fram till 5-3.

Örebro reducerade till 5–6 i inledningen av tredje perioden, men bara minuten senare avgjorde Peter Nordström matchen med sitt 7–5-mål.

Andreas Martinsen fastställde sedan slutresultatet i tom kasse.

– En jävligt skön seger. Vi jobbar hårt och vinner välförtjänt, säger Leksands David Åslin till Viasat Hockey.

– Det är bara roligt att spela sådana här matcher.