Atlanta förlorade med Hedberg i målet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-09

Här är nattens svenskmatcher

Johan Hedbergs Atlanta förlorade mot Philadelphia.

Johan Hedberg fick chansen i mål när Atlanta mötte Philadelphia hemma. Men Hedberg släppte in tre puckar på 23 skott och Thrashers förlorade med 3-2.

Knappt tre minuter in i den tredje perioden satte Jeff Carter 3-0 och matchen såg ut att bli ett sömnpiller fram till slutsignalen. Men två ryska mål, Ilja Kovaltjuk och Slava Kozlov, gav tillställningen nerv igen.

Trots en intensiv press på slutet – Hedberg lämnade plats för en sjätte utespelare med 90 sekunder kvar – lyckades Flyers hålla undan.

– Vår insats var mycket bättre och vi spelade smartare. Men det var fortfarande inte tillräckligt, sa Atlantas coach John Anderson efter lagets sjätte förlust på de sju senaste matcherna.

Philadelphias målvakt Antero Niittymäki har nu mött Atlanta 13 gånger under sin NHL-karriär. Facit: 13 segrar.

– Det var faktiskt den bästa matchen de spelat mot oss, sa Niittymäki till AP.

Båda svenskbackarna i Thrashers, Niclas Hävelid och Tobias Enström, noterades för -1 i plus/minus-statistiken.

Niklas Grossman gjorde enda svenskpoängen när Dallas åter vann - denna gång med 4-1 hemma mot Nashville.

Det var Dallas elfte seger på de senaste 13 matcherna hemma i American Airlines Center.

Svenskarna Loui Eriksson och Joel Lundqvist hade inga framträdande roller i nattens match. Varken Eriksson (speltid 18.04) eller Lundqvist (7.03) sköt ett enda skott på mål.

Rookien Fabian Brunnström missade matchen på grund av en skada i vristen.

Matchens lirare blev Stars målvakt Marty Turco som räddade 25 av de 26 skotten.

– Jag kände mig energisk och skärpt, sa Turco till AP.

Nashvilles forward Patrik Hörnqvist hade två skott på Turco under de drygt tio minuter han fick på isen.

Detroit nollade Pittsburgh på bortais i en repris på förra årets Stanley Cup-final (se separat artikel).

Kim Johnsson hade en assist när Minnesota slog Edmonton hemma med 3-2 efter straffar. Johnssons passning kom till Eric Belangers 1-1-mål i slutet av den första perioden.

Även Edmontons svensk, Robert Nilsson, fick med sig en passningspoäng när Sam Gagner kvitterade till 2-2 med drygt sex minuter kvar och fixade en förlängning.