Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2009-12-12

Anaheim besegrades i sudden

Henrik Zetterberg jublar efter ett av Detroits mål.

Äntligen lossnade det för Detroit.

Målttorkan är över när Red Wings lyckades vända mot Anaheim i natt – 3–2 (0–0, 0–2, 2–0, 1–0) efter sudden death.

Stor matchhjälte: veteranen Todd Bertuzzi.

Efter en mållös första period tog Anaheim ledningen med 2–0 i mittenrundan efter både mål och assist från nyförvärvet Saku Koivu.

Tvåmålsledningen höll i sig ända till periodpausen och publiken i Joe Louis Arena började misströsta igen.

Men efter 2.17 av den tredje perioden bröt Tomas Holmström Detroits 102.24 minuter långa måltorka när han helt fri i slottet direktsköt in Ville Leinos passning. Målet kom i spel fem mot fyra efter att Anaheim dragit på sig massor av utvisningar genom hela matchen.

Bertuzzi matchhjälte

Och bara drygt sju minuter senare kvitterade Todd Bertuzzi när han sköt in pucken via Ducks-målvakten Jean-Sebastien Gigueres skridsko. Målet kom i spel fem mot fem, men bara sekunder efter att Anaheims back James Wisniewski lämnar utvisningsbåset.

Matchen till sudden death och där fick Detroit en ny chans i power play. I spel fyra mot tre var både Nicklas Lidström och Henrik Zetterberg inne på isen.

“Zäta” fick en assistpoäng när Todd Bertuzzi åter hittade rätt bakom Giguere med ett högt handledsskott från nära håll.

– Jag har spelat en del i ligan och känner målvakterna. Jag har spelat med Giggy också och vet att han gillar att krama stolparna. Det fanns inte mycket utrymme där uppe, men precis tillräckligt för att trycka in den, sa 34-årige Todd Bertuzzi till AP om sitt avgörande mål.

Trots segern är fjolårets vicemästare Red Wings utanför slutspelsplatserna i Western Conference.

– Vi behövde två poäng. Du behöver bara titta i tabellen för att förstå det. Vi gör allt för att försöka hänga med, sa Detroits coach Mike Babcock om det prekära läget.