Sju poäng av tvillingarna när Canucks körde över Montreal

Henrik Sedin hänger sitt andra mål bakom Montreals Corey Price.

33 Henrik Sedin och 22 Daniel Sedin.

Där har ni Vancouvers hjältar i morse.

Tvillingarna gjorde totalt sju poäng när Canucks förnedrade Montreal med 7–1 (3–0, 2–1, 2-0).

Inför nattens match var Vancouvers facit denna säsong bedrövligt. Tre raka förluster och en målskillnad på 6–13.

Förlust även mot Montreal skulle ha inneburit ett trist rekord – aldrig tidigare i klubbens historia har laget inlett en säsong med fyra raka nederlag.

Det var med andra ord ett taggat hemmalag som äntrade isen i GM Place.

Full fart från start och det gav också utdelning i den första perioden. Ryan Kesler (efter en läcker passning av Alexander Edler) och Mason Raymond satte de två första puckarna drygt halvvägs in i perioden.

Även Samuelsson målskytt

Sedan började Sedinarnas show.

3–0 kom i power play av Steve Bernier efter ett mästerligt förarbete av Henrik och framför allt Daniel Sedin. Den sistnämnde stod framför Montreals mål och passade pucken bakom ryggen till en framstörtande Bernier som enkelt kunde stöta pucken i mål.

I den andra perioden tog Montreal över och hade ett tag 14–0 i skott. En reducering genom Andrej Kostitsyn kom också, men sedan dog Canadiens hopp.

Orsak: Henrik Sedin.

På knappt fyra minuter punkterade Canucks nummer 33 definitivt matchen med två mål:

4–1 (11.59). I power play sköt Daniel Sedin ett skott som Montreal-målvakten Carey Price räddade. Men inte bättre än att Henrik snappade upp returen och lyfte enkelt in den bakom en sprattlande Price.

5–1 (15.36). Efter en försvarsmiss av Montreal kom Henrik och Steve Bernier fria med Price. Svensken fintade passning till Bernier och drog istället pucken till höger och lyfte retfullt enkelt in pucken förbi målvakten. Ett mästerverk som gav publiken i GM Place glädjefnatt.

– Jag fejkade en passning och drog över den till backhand istället. Det var ganska enkelt, sa Henrik Sedin i periodpausen.

I den tredje perioden blir det defilering, men det hann också bli två svenskpoäng till. Mikael Samuelsson satte 6–1 på en retur och Daniel Sedin assisterade till Alexandre Burrows avslutande 7–1.

Matchens tre stjärnor i tur och ordning: Henrik Sedin, Daniel Sedin och målvakten Roberto Luongo. En trio som såg till att Vancouver slapp uppleva en pinsam förlustsvit.