”En underbar känsla”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-15

match 5 och match 7 Häromdagen var Scott Walker rubrikernas man efter att ha nitat Bostons Aaron Ward. I natt får han desto trevligare rubriker – efter att ha avgjort sjunde och avgörande matchen.

Snacka om tajming.

Scott Walker, 35, hade aldrig tidigare nätat i Stanley Cup.

Men i natt slog han till och satte 3-2 i sudden death när hans Carolina slog ut Boston i den sjunde och avgörande matchen.

– En underbar känsla, jublade matchhjälten.

Målet kom 18 minuter och 46 sekunder in i förlängningen. Ray Whitney kom in i anfallszonen och avlossade ett inte alltför märkvärdigt skott. Men Bostons målvakt Tim Thomas släppte en retur rakt fram och där kom Scott Walker framstörtandes och slog på volley in pucken i mål.

Vild glädje bland Carolinas spelare medan förhandsfavoriterna i Boston och publiken i TD Banknorth Garden deppade.

Rubrikernas man efter match 5

Matchhjälten Scott Walker var rubrikernas man redan i den femte matchen lagen emellan. Då handlade det om en ojusthet när Walker med ett knytnävsslag slog ned Bostons back Aaron Ward. Walker slapp avstängning, men fick böta 2 500 dollar.

Detta var alltså den 35-årige högerforwardens första slutspelsmål i karriären i hans 25:e Stanley Cup-match.

- Vi spelade bra och hade flera fina chanser. Men det hade de också och Cam Ward gjorde flera otroliga räddningar och gav oss chansen att vinna. Det är en underbar känsla, sa Scott Walker till nhl.com.

Carolina slutade sexa i Eastern Conference efter en fin spurt i serien. I den första slutspelsomgången slog laget ut New Jersey Devils - även det efter sju matcher - och nu eliminerades konferensettan Boston.

Hurricanes behöver verkligen inte skämmas för segern. Långa stunder dominerade laget - framför allt i den andra perioden. Då satte Sergej Samsonov också ledningspucken till 2-1 efter en läcker framspelning av backen Joni Pitkänen.

Nära 3–1

I inledningen av den tredje perioden var det ytterst nära att 3-1 också satt. Men Rod Brind´Amours styrning träffade insidan av stolpen och pucken slogs bort av Aaron Ward när den dansade på mållinjen.

Istället kvitterade Milan Lucic helt fri framför Cam Ward och tog matchen till sudden death. Där hade båda lagen sina chanser innan Scott Walker slog in pucken.

- Vi är besvikna. Det är tufft sätt att förlora på, i en sjunde match, på hemmaplan, i sudden death, sa Bostons coach Claude Julien.

För Carolinas del väntar nu Pittsburgh Penguins i konferensfinalen. Första matchen spelas i Pittsburgh måndag kväll lokal tid.