Mål av Sudden – men Vancouver förlorade igen

Henrik Sedin hittade också rätt.

Men Vancouver föll återigen hemma i GM Place - 5-6 mot Columbus efter straffar.

Mats Sundin nätade förgäves.

Vancouver hade ett uselt facit med fyra raka hemmaförluster (St. Louis, San Jose, New Jersey och Phoenix) inför nattens match.

Och det blev en femte också även om det stundtals såg positivt ut för hemmalaget.

Backhandmål av Sudden

Drygt tre minuter in i den andra perioden satte Mats Sundin 2-1 med en backhand - hans andra fullträff sedan comebacken för ett par veckor sedan. Steve Bernier ökade på till 3-1, men innan mittenrundan var slut hade Columbus tillåtits att både reducera och kvittera.

Rick Nash, som missat de senaste fyra matcherna på grund av en knäskada, var spelaren som såg till att Columbus vann. I slutet av den andra perioden kvitterade Blue Jackets lagkapten till 3-3 och förutom det hade Nash två assist under ordinarie speltid.

Sedin nätade

I den tredje perioden gick Columbus fram till 5-3, men Henrik Sedin och Kevin Bieksa såg i alla fall till att Vancouver fick 5-5 efter ordinarie tid.

Efter en mållös förlängning satte Jason Williams och nämnde Rick Nash varsin straff och gav bortalaget bonuspoängen.

- Det finns en anledning till att han är vår kapten. Han är inte den mest högljudda killen, men han leder oss med sin arbetsinsats vilket han visade i kväll, sa Jason Williams om lagkapten Nash.

Sundin missade straff

För Vancouvers del missade Mats Sundin och Kyle Wellwood sina straffar. Rookiemålvakten Steve Mason räddade Wellwoods straff och fick ”Sudden” att skjuta utanför.

- Det var ganska coolt att ställas mot honom (Sundin). När jag växte upp var det en spelare som jag gillade att kolla på. Men i dag var det ingen bra match för någon av oss, sa 20-årige Steve Mason.

Två assist av ”Husse ”

Columbus Kristian Huselius spelade i 21.39 minuter och noterades för två assist och sex skott på mål. Lagkamraten Fredrik Modin hade 17.25 minuter på isen och avlossade två skott.

Henrik Sedin främst i Vancouver med både mål och assist. Brorsan Daniel och backen Alexander Edler fick med sig varsin assistpoäng.

Inga svenskar på isen när Colorado tog en enkel hemmaseger mot Calgary med 6-2.

Kul kuriosa: på knappt fem minuter i slutet av den andra perioden gjorde både Ryan Smyth och Milan Hejduk sina 300:e mål i NHL.

- En speciell kväll. Något jag kommer att komma ihåg resten av mitt liv, sa Hejduk.

Edmonton vann mot Phoenix hemma i Rexall Place med övertygande 6-3.

Ethan Moreau fullbordade sitt första NHL-hattrick när han med en futtig sekund kvar av matchen satte 6-3 i tomt mål.

Ende svensken, Coyotes Joakim Lindström, spelade i 15.09 och noterades för -1 i plus/minus-statistiken. Edmontons Robert Nilsson saknades på grund av hjärnskakning.

I gårdagskvällens matinématch fick Henrik Lundqvist stryk i målvaktsduellen med Pittsburghs Marc-Andre Fleury.

Penguins vann klart med 3-0 efter att Fleury stoppat 33 skott och noterats för NHL-karriärens 13:e nolla.

Detta var Pittsburghs tredje seger på de fyra senaste matcherna och laget klev åter upp på en slutspelsplats i Eastern Conference.

- Den där lilla extra intensiteten fanns inte hos oss, sa Henrik Lundqvist som kapitulerade tre gånger på 23 skott.