Dagens namn: Elise, Lisa

Stockholm tog hem 13:e TV-pucksegern

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-12

Liljendahl avgjorde finalen

Tobias Liljendahl blev stor hjälte i Stockholm som vann finalen i TV-pucken mot Småland med 2-1.

Lagkaptenen gjorde båda målen för Stockholm i Löfbergs Lila Arena under söndagen.

Stockholm försvarade TV-pucksegern från i fjol (trettonde totalt) när morgondagens ishockeystjärnor gjorde upp om segern i Karlstad.

Stor matchvinnare blev Tobias Liljendahl (var med i guldtruppen även förra året) som gjorde båda målen, ett i vardera perioderna.

Det första målet föll i slutet av den första perioden i powerplay när Liljendahl forcerade in pucken från nära håll. Ett viljemål.

– När vi gjorde 1-0 släppte handbromsen, efter att det hade varit lite nervöst i början, säger Liljendahl.

”Bara att skjuta”

Det andra målet höll emellertid en helt annan karaktär. Liljendahl snappade upp en puck i Smålands zon och drog in ett handledsskott i krysset.

– Det var bara att skjuta, sade skarpskytten ödmjukt till SVT.

Med trettio sekunder kvar reducerade poängkungen i TV-pucken, Victor Crus-Rydberg, men närmare än så kom inte smålänningarna.

Smålänning bäste forward

– Vi ska åka buss hem och äta på restaurang, jublar målvakten Richard Mutze Hvitman efter matchen.

Lill-Strimmas stipendium och Sven Tumbas stipendium, priserna till turnerings bäste back respektive forward, gick till en spelare i vardera finallagen – Stockholms Vilhelm Westlund och Smålands Victor Crus-Rydberg.

– Vi spelade bra hela turneringen, men vi gjorde inte mål på chanserna i finalen, säger Crus-Rydberg.