Rögle skrällde mot Linköping

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-08

Avsågat och mer eller mindre inställt på kvalserien.

Då svarar Rögle för säsongens skräll i elitserien.

Simon Hjalmarsson och hans kedjepolare i jumbons tredjefemma knäckte sensationellt Linköpings stjärnor när 1–3 blev 4–3.

– Helt underbart, det här var det nog inte många som trodde innan, ler forwarden Simon Hjalmarsson.

Robert Kantor.

Garanterat inte på bortaplan mot Linköping – som ju inte bara toppade elitserien, utan dessutom är landets bästa hemmalag.

Dessutom hade Rögle åkt på stryk i samtliga fyra inbördes möten innan med totalt 7–16.

Som om inte allt talat emot skåningarna, hamnade man dessutom i underläge med 1–3 i början av den andra perioden.

Då öste LHC på rejält och borde ha ökat på flera gånger om.

En suverän benparad av målvakten Christopher Nilstorp blev vändningen.

– Om de hade gjort 4–1 där hade det nog varit kört. Men Christophers enorma räddning fick oss att vakna och vi gav aldrig upp, analyserar Simon Hjalmarsson.

Kantor avgjorde

20-åringen, nyförvärv från allsvenska Borås inför den här säsongen, smällde in 3–2 och assisterade läckert till Daniel Glimmenvalls 3–3 i sista perioden.

Sedan styrde Robert Kantor in segerpucken till 4–3 – en minut och en sekund före slutsignalen.

– Det blir tufft för oss att undvika kvalserien, men vi ska göra vårt bästa och det här visar att vi kan slå alla lag, säger Hjalmarsson.

Rögle svarade för två mål på tre power play, hade en tredjekedja som levererade de tre första målen – och en riktigt het målvakt i Nihlstorp.

– Det som avgör framför allt är vårt tålamod. Linköping är fruktansvärt skickliga och det gäller att hålla ut deras press. Sedan visar vi en jäkla vilja på slutet, framhåller tränaren Gunnar Persson.

Blekt Linköping

Man skulle kunna tro att det var han som hade regisserat rysaren.

Linköping, som jagar sina första serieseger, var förvånansvärt blekt. Tränaren Slavomir Lener försökte väcka laget genom att bänka målvakten Christian Engstrand, 21, efter två insläppta puckar. Något publiken buade rejält åt – och ännu värre blev det efter matchen.

– Jag kan förstå dem, men jag var tvungen att hitta på något. Inställningen var under all kritik, flera av spelarna hade redan börjat sitt OS-uppehåll, suckar Lener.