Dagens namn: Elise, Lisa

Knockades av Calgary

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-17

Ryan Kesler: Det är oförlåtligt av oss

hett möte Calgarys Brian McGrattan och Vancouver Darcy Hordichuk kastade handskarna i första perioden.

Vancouver fortsätter att floppa.

I morse vann Calgary enkelt mot ett uselt Canucks med 5-3 (2-0, 3-0, 0-3).

– Oförlåtligt, sa centern Ryan Kesler.

5-3 är ett väldigt smickrande resultat för Vancouver som har Daniel Sedin och Sami Salo skadade i flera veckor.

Skillnaden mellan de två kanadensiska klubbarna är just nu mycket större än så.

Ledde med 5-0

Ungefär som den var efter två spelade perioder.

Då ledde Flames med 5-0 inför drygt 19 000 jublande fans hemma i Pengrowth Saddledome.

– Återigen kom vi inte i närheten av att spela 60 minuter. Vi har inte ens spelat bra i 40 minuter i en match denna säsong. Vi har tur som har två segrar och bara fyra förluster. Det är oförlåtligt av oss, sa en besviken Ryan Kesler till Vancouver Sun.

Målvakten Roberto Luongo hade återigen en mörk afton. Han släppte in fem av de 19 skotten innan han byttes ut i den andra periodpausen.

– Vi spelar inte som ett lag ska spela. Vi måste börja ta mer ansvar och vara säkra på vad vi ska göra där ute på isen, sa Canucks-målvakten.

Flera svenskpoäng

I sista perioden höll ersättaren Andrew Raycroft nollan och Vancouver tilläts tröstmåla tre gånger, varav de två avslutande kassarna kom under matchens tre sista minuter.

2-5 satte Mikael Samuelsson i power play - hans tredje fullträff i Vancouver-tröjan. Henrik Sedin hade två assist och Alexander Edler ett.

Men trots detta måste svensklaget höja sig flera snäpp för att krisen inte ska vara ett faktum.

Redan i natt väntar ett viktigt hemmamöte med det enda laget i Western Conference som startat sämre än Vancouver - Minnesota Wild.

Något positivt för Canucks från nattens match, då?

Tja, det ska väl vara att skadeläget inte förvärrades.