Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-20

Marcus Johansson är av de mindre kända svenskarna i NHL.

Men inte är han sämre för det.

Ikväll sänkte han Buffalo med sitt segermål.

Landskronafödde Johansson gör sin första säsong i NHL, och har till mångas förvåning tagit en ordinarie plats i det stjärnspäckade laget. Men han har tackat för förtroendet, och gjorde det på nytt ikväll.

När hans Washington Capitals gästade Buffalo Sabres var det Johansson som styrde in 2–1-målet i mitten av den tredje perioden, och såg till att ge Capitals lite mer andrum. Resultaten har inte kommit i samma takt som förväntningarna, och laget har varit en besvikelse under stora delar av säsongen.

Superstjärnan Alexander Ovetjkin stod för en del av förabetet till Johanssons mål, medan Nicklas Bäckström var poänglös.

Lundqvist kunde inte rädda Rangers

För Henrik Lundqvist och hans New York Rangers gick det sämre. I mötet med topplaget Philadelphia Flyers blev det förlust med 4-2.

Ännu värre för Rangers är det faktum att Marian Gaborik, lagets kanske starkast lysande stjärna, klev av efter den första perioden. Ingen förklaring gavs dock till varför.

Rangers spelade ut Flyers i den första perioden, med hade ändå bara oavgjort med sig. Vilket straffade sig då Flyers visade prov på sitt fina powerplay-spel. Claude Giroux var siste man pucken.

Noterbart är annars att finske backen Kimmo Timonen ska ha knockat sin egen målvakt, enligt TSN. Vid ett gruff ska Timonen ha slagit burväktaren Brian Boucher i nacken, så att denne blev liggande. Men Boucher samlade ihop grejerna och gjorde annars en mycket bra match.

Detroit vann på straffar
För svenskkolonien i Detroit blev det seger - efter straffar. Matchen var mållös efter två perioder, innan Niklas Lidström slog till i inledningen av den tredje med sitt tolfte mål för säsongen. Dock fick Detroit inte jubla särskilt länge. Tre minuter senare dunkade Martin Havlat in sitt artonde.

Matchen gick till förlängning, och till straffar. Där var det bara två Red Wings-spelare som gjorde mål. Straffvirtuosen Pavel Datsjuk satte den första, och Todd Bertuzzi den sista.