5-2 på Hovet: "Ser ut som vi skiter i brallan"

Det var klasskillnad i bottenmötet.

Nykomlingen AIK körde över krisgänget Frölunda.

5-2 och nu är goda råd dyra för göteborgarna.

– Det ser ut som vi skiter i brallan, säger tränaren Kent Johansson.

I ett småskumt ljus på Hovet inledde hemmalaget inspirerat och agressivt mot krisande Frölunda.

Med 11 minuter spelade spikade Johan Andersson spiken ytterligare en tum ner i Frölundas kista.

På pass från Dick Tärnström, i powerplay, skickade han upp pucken i nättaket bakom en hjälplös Johan Holmqvist.

– Det är öppet vid första stolpen så jag lägger den där, säger Andersson.

Trots det insläppta målet var det just Holmqvist som räddade ett uppenbart pressat Frölunda kvar i matchen i första perioden.

Frölunda lyckades inte få till något ordnat spel förrän i slutet av perioden.

AIK gick ifrån i andra

I andra var ljuset över rinken uppstyrt. Men det hjälpte inte Nicklas Lasu när han helt ren med Viktor Fasth sjabblade med pucken och lät den glida i säkerhet under målisen.

Innan dess var Christian Sandberg nära 2-0.

Det dröjde fem minuter på den andra perioden innan AIK tog fram hammaren och spiken igen.

Christian Sandberg höll sig framme en gång till och kunde direktskjuta in tvåan på en fin pass från Daniel Bång.

Någon minut senare rasslade det till igen. Stefan Johansson förseglade kistan med trean. Och ni vet hur det är med fyran. Den brukar komma så småningom.

Fyran kommer så småningom

Den här gången i form av ett långskott från Dick Tärnström. Linus Fagemo kunde sedan reducera för Frölunda med bara en minut kvar av andra perioden.

Men reduceringen blev inte den tändning som Frölunda så desperat behövde. Trots att Frölunda tryckte på och vann skottstatistiken kunde AIK hålla undan och definitivt stänga matchen i tredje.

Peter Nolander vispade in 5-1 och överkörningen var fullbordad, trots ett tröstmål av Frölunda med 30 sekunder kvar.

Johannes Salomonsson var en av matchens stora profiler med sina tre assist.

– Alla växer in i det mer och mer för varje match, säger han till Canal Plus.