Erik Karlsson stor derbyhjälte i natt

Publicerad 2015-01-22

Två nya mål av Ottawas lagkapten mot Toronto

Kapten Erik Karlsson är i kanonform.

I natt gjorde han två nya mål och var mannen bakom Ottawas 4–3-seger i Ontario-derbyt mot Toronto.

– I matcher som denna är det skönt att få bidra, säger Karlsson.

Det såg ut att bli en enkel resa för Ottawa hemma i Canadian Tire Center mot ett av NHL:s formsvagaste lag – Toronto.

Mike Hoffman, lagkapten Erik Karlsson och landsmannen Mika Zibanejad gav Senators en till synes trygg 3–0-ledning efter den första perioden.

Men två reduceringar i de nästkommande perioderna gjorde att det blev nerv i matchen.

Svenskens kanon avgjorde

– De kom tillbaka starkt och vi stod på hälarna lite grann. Men vi höll i det bra i tredje ändå, säger Erik Karlsson till TSN1200.

Jodå, och den som höll i det bäst under minikrisen var Karlsson själv.

Svenskens kanon från blå gav 4–2 med 4.40 kvar och blev matchavgörande då Senators till slut vann med 4–3.

– Skönt att hitta målet igen. Jag har haft mycket chanser under året, men tyvärr inte lyckats få den utdelning som jag velat. Speciellt i matcher som denna är det skönt att få bidra, säger Karlsson till TSN1200.

Därmed har 24-åringen gjort elva mål denna säsong och närmar sig toppen i både backarnas mål- och poängliga.

Anrika Toronto Maple Leafs befinner sig i ett svart hål för närvarande. Nattens förlust var den sjätte raka och den 14:e på de senaste 17 matcherna.

I tungviktsmötet Pittsburgh–Chicago satte David Rundblad matchens första kasse och säsongens tredje – även han med ett hårt slagskott från blålinjen.

Matchen gick till straffar och där gjorde stjärnorna Jonathan Toews och Patrick Kane varsitt mål och Chicago vann med 3–2.

Winnipeg Jets tog ännu en skalp efter klara 4–0 hemma mot Columbus.

Förutom förlusten drabbades Blue Jackets av en tung skada (såg ut som en sträckning i låret) på målvakten Sergei Bobrovsky.

Den ryske keepern var tänkt att delta i All Star-jippot under helgen, men lär nu tvingas avstå. Det kan öppna för att NY Rangers Henrik Lundqvist får ersätta Bobrovsky.