Mikael Tellqvist fick förtroendet igen och startade när Phoenix mötte Calgary på hemmaplan.

”Tellan” imponerade och blev vald till matchens näst bäste spelare.

Trots det föll Coyotes med 1-4 mot Calgary.

Det blev förlust – men Tellqvist var bra.

I förra matchen mot Washington kom säsongsdebuten när den svenske målvakten storspelade och fixade en 2-1-seger åt Phoenix.

I natt fick Mikael Tellqvist nytt förtroende från coachen Wayne Gretzky.

Svensken gjorde en bra match igen, men släppte in tre mål på 32 skott. 4-1-målet till Flames kom i tom bur efter att svensken plockats bort i slutminuten.

Två av målen kom i power play och på 0-1-målet hade Tellqvist oflyt.

- Pucken studsade framför målet några gånger. Sedan studsade den på mig och träffade Daniel Carcillos (Phoenix-forwarden) skridsko och gick i mål. Det var otur, sa ”Tellan” till AP.

Todd Bertuzzi bokfördes för det snöpliga självmålet. I den andra perioden kom det andra power play-målet som innebar 3-1 (Dion Phaneuf) och där avgjordes matchen till Flames fördel.

- Vi förflyttade pucken mycket bra. Det var nyckeln till vår seger, sa Jarome Iginla som valdes till matchens bäste spelare tätt före Tellqvist.

Iginla gjorde 4-1 målet i tom bur och hade två assist i matchen.

Patric Hörnqvist noterades för två assist när Nashville hemma slog Los Angeles Kings med 5-4. Till råga på allt valdes den 21-årige svensken till matchen bäste spelare.

Erik Ersberg fick hoppa in i Kings-målet efter att Jason Labarbera släppt in tre mål på tolv skott i den första perioden. Svensken hade inte mycket bättre statistik - Nashville gjorde två mål på honom på tio skott.

- När du släpper in tre mål i första perioden är det bara att hissa den röda flaggan, sa LA:s coach Terry Murray.

Samuel Påhlssons Anaheim är heta just nu. I natt kom tredje raka segern - borta mot Montreal.

Trots att kanadensarna vann skotten klart (51-25) var det Ducks som med sin effektivitet bärgade två poäng.

Målvakten Jean-Sebastien Giguere briljerade och räddade 47 skott. Veteranen Teemu Selänne avslutade målskyttet för Anaheim när han satte 6-3 i början av den tredje perioden.

- När du skjuter över 50 skott måste du sätta fler, sa Montreals Alex Tanguay självkritiskt.

Douglas Murray var tillbaka i San Joses lag efter en handskada. Svensken spelade knappt 14 minuter när Sharks vann bortamötet mot Tampa Bay med 3-0. Det var San Joses sjunde seger för säsongen - bäst av alla lag.

Robert Nilsson gjorde ett mål och hade en assist när Edmonton förlorade borta mot Vancouver (3-6). Trots sex mål var det bara två svenskpoäng i Canucks - fördelat på varsin assist av Alexander Edler och Daniel Sedin.

Anton Strålman hade en assist när unga Toronto tog säsongens tredje seger i prestigemötet mot Ottawa i Air Canada Centre.

Senators, som förutom premiärsegern i Globen bara vunnit en match hittills, såg tamt ut. Kaptenen Daniel Alfredsson avlossade två skott mot mål, men blev poänglös.

Jonas Frögren var utanför Torontos lag på grund av sjukdom.

Niclas Wallins Carolina tog säsongens fjärde seger efter 4-3 mot NY Islanders på bortais.

Boston vann hemma mot Atalanta med 5-4. Inga svenskpoäng av trion Per-Johan Axelsson (Boston) samt Tobias Enström och Niclas Hävelid (Atlanta).

Philadelphia vann andra raka matchen mot New Jersey på ett dygn - denna gång på hemmais i Wachovia Center. I natt avgjorde Jeff Carter med sitt 3-2-mål i sudden death.

Enda svensken på isen, Devils back Johnny Oduya, spelade i drygt 20 minuter.

Christian Bäckman assisterade till Columbus enda mål när laget föll borta mot Minnesota med 1-2. Wild-backen Kim Johnsson spelade stabilt (drygt 23 minuter) matchen igenom - som vanligt.