Yared Hagos (tv) gjorde mål direkt i sin nya klubb.

Tvåmålsledning och Södertälje sprudlade av energi.

Men Färjestad kom tillbaka.

Med besked.

–Det känns jävligt surt, säger Jörgen Bemström.

Yared Hagos gjorde allt rätt. Första matchen i nya laget Södertälje efter två minuter i den andra perioden spräckte han nollan. Både matchnollan och sin egen elitserienolla.

Dessutom visade han vägen för Jens Olsson, som efter äventyren häromdagen, visade att det är hockey han är bäst på genom att öka på SSK:s ledning till 2-0.

I det läget såg Färjestad mest förvirrade ut. Södertälje hade öppnat bäst, vunnit skottstatistiken i första perioden och visade inga tecken alls på att tröttna.

Men, som bekant denna säsong, kan det se väldigt bra ut i SSK utan att det för den skull räcker till seger.

Stod stilla

Plötsligt rörde sig SSK allt mindre, något som ett lojt Färjestad kunde utnyttja. Thomas Rhodin åkte bokstavligen slalom genom ett passivt försvar och satte 2-1 bakom Björn Bjurling.

Efter det spelade det ingen roll att SSK visade både hjärta och smärta. Färjestad hade fått smak på mål. Peter Nordström kvitterade och på tre minuters spel hade hemmalaget vänt på steken när Eero Suomevuori satt 3-2.

4-2 kom i den tredje, efter bara två minuter, och som Jörgen Bemström sa till PPV:

– Det kom för fort det där målet. Vi är bra en halv match, men det räcker ju inte.

"Måste gå vidare"

Nej, det räcker inte. Snarare tvärt om. För trots att Linus Klasen lirkade in 4-3 var det mest nära på pappret. Färjestad dominerade matchen och de två avslutande målen lät inte vänta på sig. Nattsvart för SSK som tappar allt mer kontakt i tabellen.

– Det känns för jävla surt just nu. Men vi får försöka ta med oss det vi trots allt gör bra. Vi måste gå vidare, säger Bemström.