Tippade topplaget tog bara en poäng hemma mot SSK

Christian Bäckmans och Joel Lundqvists hemmadebut blev ett misslyckande.

Frölunda fick ”bara” oavgjort hemma mot SSK.

– Vi är inte nöjda med en poäng hemma, säger Lundqvist.

Efter fyra raka förluster var det meningen att Frölunda skulle ta en efterlängtad seger mot Södertälje. I matchen mot det hårt nederlagstippade SSK fick Göteborgslaget dessutom förstärkning av Joel Lundqvist (tillbaka från skada) och nyförvärvet Christian Bäckman.

Men i stället var Frölunda nära en ny stjärnsmäll.

Två mål på 15 sekunder

Efter att ha tagit ledningen i den första perioden – genom Tobias Viklund – släppte Frölunda in två snabba mål halvvägs in i den andra perioden.

Linus Klasen åkte slalom genom Frölundazonen och lade in 1–1. Bara 15 sekunder senare kom SSK:s 2–1-mål.

Målskytt: Stefan Pettersson.

Frölunda kvitterade i powerplay tidigt i den tredje perioden, men fick nöja sig med en poäng.

– Vi kommer i alla fall tillbaka och tar en poäng, säger Frölundas tränare Ulf Dahlén till ppv.

Joel Lundqvist var dock inte lika nöjd.

Popovic inte nöjd

– Vi är inte nöjda med en poäng hemma. Det blir väldigt stillastående emellanåt. Spelet hackar, så är det bara, säger Frölundas kapten.

Södertäljes tränare Peter Popovic var faktiskt inte heller nöjd med en poäng. Vilket kan vara förståeligt, med tanke på att SSK hade flera riktigt bra chanser att göra 3–1 i den andra perioden.

– Vi ville ha mer än en poäng, säger Popovic till ppv.