Huvudcoachen avstängd.

Lagkaptenen skadad.

Och förlust på hemmais mot konferensrivalen Nashville.

Vancouvers eländiga 2014 fortsätter.

Okej, Canucks hade vunnit de två matcherna inför nattens drabbning: 2–1 mot Edmonton senast och dessförinnan den omtalade matchen mot Calgary (3–2).

Det var då coachen John Tortorella, i den första periodpausen, gick bärsärkagång utanför Calgary omklädningsrum. Ett par dagar senare blev han avstängd i 15 dagar (sex matcher).

I samma match skadades (revben och finger) Henrik Sedin och Canucks lagkapten missade i morse sin andra raka match efter att ha medverkat i 679 (!) NHL-matcher i följd.

Det såg till en början hyfsat ut i Rogers Arena. Chris Higgins gav Vancouver ledningen halvvägs in i matchen efter en läcker styrning.

Men i den tredje perioden vände Predators efter mål av Craig Smith och Nick Spalling och gav Vancouver den åttonde förlusten på elva matcher 2014.

Därmed närmade sig Nashville slutspelslagen i Western Conference. Men fortfarande skiljer det åtta poäng till just Vancouver och Minnesota som innehar de två wild card-platserna.

Ducks vann utomhus-genrep

Anaheim studsade tillbaka efter den snöpliga förlusten mot Winnipeg senast. Den matchen bröt Ducks svit på 22 raka hemmamatcher utan förlust.

Men laget är åter i vinnarspåret. I morse vändes ett 0–1-underläge till 2–1 i ett tufft derby mot Los Angeles Kings.

Ovane målskytten Patrick Maroon satte avgörande 2–1.

Lagen möts igen i en utematch på Dodgers Stadium i Los Angeles på lördag.

Även den tredje matchen på västkusten var målsnål. San Jose Sharks lyckades nolla Winnipeg på hemmaplan och vann med 1–0 (Joe Pavelskis 28:e mål för säsongen).

Sharks andremålvakt Alex Stalock räddade 20 skott och höll sin andra raka nolla.