Tavares: Han är en av de bästa målvakterna i ligan

Ryan Miller räddar John Tavares försök.

De flesta tror att han blir årets rookie.

I natt kunde John Tavares tagit ännu ett stort steg mot titeln.

Men Buffalos målvakt Ryan Miller ville annat.

Buffalo slog New York Islanders med klara 6–3 (2–0, 2–2, 2–1). Men det var betydligt jämnare än vad sifforna förtäljer.

Flera chanser

Största anledningen till Sabres seger var målvakten Ryan Miller. Han räddade 30 skott varav sju (flera klara chanser) kom från rookien och draftens förstaval John Tavares.

– Han är en av de bästa målvakterna i ligan. Men det är ingen ursäkt för vårt lag, vi måste göra mer av våra chanser, sa 19-årige Tavares till AP.

Henrik Tallinder fick med sig en assistpoäng till Jochen Hecht 4–1-mål i mitten av den andra perioden.

Tavares lyckades dock överlista Miller vid ett tillfälle när han reducerade till 4–2 drygt tre minuter efter Hecht mål.

”Spelar bra hockey”

Trots ett bra tryck i den tredje perioden lyckades inte Islanders komma i kapp och till slut blev det alltså förlust med 6–3.

Buffalo har inlett säsongen med fyra segrar plus en sudden death-förlust på de fem första matcherna.

– Vi spelar helt enkelt en bra hockey. Jag njuter av det och jag hoppas vi kan fortsätta med det hela säsongen, sa nattens hjälte Ryan Miller till AP.